Ukrayna'da Reuters muhabirlerinin aracı vuruldu, şoför vefat etti

Ukrayna'da Reuters muhabirlerinin aracı vuruldu, şoför vefat etti
Foto muhabir Alexander Ermochenko ve kameraman Pavel Klimov, açılan ateş sonucu yaralandı. Aracı kullanan şoför vefat etti.

Ukrayna'da Reuters haber ajansının iki muhabiri, araçlarına ateş açılması sonucu yaralanırken muhabirlerin bulunduğu aracı kullanan şoför vefat etti. Muhabirler, Rusya’nın son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdığı Ukrayna’nın doğusundaki Severodonetsk kentine gidiyorlardı.

Foto muhabir Alexander Ermochenko ve kameraman Pavel Klimov, Rusya destekli gruplar tarafından kendilerine temin edilen araçla bölgeye seyahat ediyorlardı. Reuters haber ajansı olayda hayatını kaybeden şoförün kimliğiyle ilgili henüz net bilgiler edinemediklerini duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın da henüz olayla ilgili bir açıklama ya da yorumda bulunmadığı bildirildi. Ermochenko ve Klimov’un en yakın hastanede tedavi altına alındıkları, Ermochenko’nun şarapnel parçaları kaynaklı ufak bir yaralanma durumunun söz konusu olduğu Klimov’un da kolunda kırık tespit edildiği belirtildi.

Reuters haber ajansı olayda hayatını kaybeden şoförle ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Son günlerde Ukrayna’nın doğusundaki küçük bir sanayi şehri olan Severodonetsk’te çatışmaların yoğunlaştığı ve özellikle sokak savaşında iki tarafın da ciddi kayıplar verdiği bildiriliyor.

Öne Çıkanlar