Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Nikolenko: Putin'i Türkiye'de yendik

Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Nikolenko: Putin'i Türkiye'de yendik
Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Fenerbahçe taraftarının yaptığı Putin tezahüratlarıyla ilgili olarak, 'Türk taraftarlara kazananın tarafında olmayı tavsiye ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi eleme turunda sahasında konuk ettiği Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e uzatmalarda yediği golle 2-1 kaybederek elendi. 

Ancak karşılaşmaya Dinamo Kiev'in ilk golünden sonra gelişen olaylar damga vurdu. Konuk ekipte Buyalsky, 57. dakikada takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti ve gol sevinci sırasında Fenerbahçe tribünlerinin önüne giderek "abartılı hareketlerde" bulundu. 

Bunun üzerine Fenerbahçe tribünlerinden Putin lehine tezahüratlar yükseldi. Tribünlerin bir bölümünde başlayan tezahürata çoğunluk eşlik etmeyince bu durum kısa sürdü. Fakat olay sosyal medya üzerinden dünya basınına da yansıdı.

Fenerbahçe kulübünden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir" denildi.

Maçta yaşananlarla ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fenerbahçe taraftarını eleştirirken "Ukrayna, Vladimir Putin'i Türk futbol sahasında 2-1 skoru ile yendi. Türkiye'de darbe yediler, Ukrayna'da da darbe yerler. Türk taraftarlara kazananın tarafında olmayı tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi de Kadıköy'deki tezahüratları eleştirmiş ve Putin lehine yapılan tezahüratların üzücü olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar