Ukrayna: EURO 2020 formamız konusunda UEFA ile uzlaşıya vardık

Ukrayna: EURO 2020 formamız konusunda UEFA ile uzlaşıya vardık
UEFA perşembe günü Ukrayna milli takımının EURO 2020 formasında yer alan 'şan olsun kahramanlarımıza' sloganının çıkarılmasını istemişti.

Ukrayna Futbol Federasyonu yetkilileri, üstünde milliyetçi sloganların yer aldığı EURO 2020 formaları konusunda UEFA ile uzlaşıya vardıklarını söyledi. Ancak UEFA, gerçekte, sloganın formadan çıkarılmasına ilişkin aldıkları kararın ardından bir şeyin değişmediğini belirtti.

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko, "UEFA ile zafer niteliğinde bir uzlaşıya vardık" açıklamasını yaptı ve görüşmelerin "hayli zorlayıcı" geçtiğini ekledi.

Pavelko, UEFA’nın formadan çıkarılmasını istediği "kahramanlarımıza şan olsun" sloganını tamamen çıkarmak yerine, sloganın yer aldığı iç yüzeye yeni bir unsur ekleyeceklerini belirtti. "Kahramanlarımıza şan olsun" sloganının, bu eklemenin ardından da hâlâ formanın bir parçası olacağını kaydetti.

UEFA: ÜSTÜNÜ KAPATACAKLAR

UEFA sözcüsüyse AFP’ye demecinde, Ukrayna’nın, formanın iç yüzeyinde "kahramanlarımıza şan olsun" sloganının üstünü küçük bir Ukrayna haritası ile kapatmayı kabul ettiğini söyledi.

UEFA sözcüsü, "Üstünü kapatacaklar, bunun yapılıp yapılmadığı her maç öncesinde heyet (UEFA heyeti) tarafından kontrol edilecek" dedi.

Sözcü, bu uzlaşının aslen UEFA’nın perşembe günü aldığı karardan hiçbir farkı olmadığını belirtti. UEFA perşembe günü Ukrayna milli takımının EURO 2020 formasında yer alan "şan olsun kahramanlarımıza" sloganının çıkarılmasını istemişti. Söz konusu sloganın "açık biçimde siyasi" olduğu, karar gerekçesinde yer almıştı.

Öne Çıkanlar