Ukrayna Savunma Bakanı açıkladı: Türkiye’den yeni SİHA’lar geldi

Ukrayna Savunma Bakanı açıkladı: Türkiye’den yeni SİHA’lar geldi
Savunma Bakanı Reznikov, 'Yeni Bayraktarlar Ukrayna'ya çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti' ifadelerini kullandı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı açıklamada, Türkiye'den yeni bir parti Bayraktar SİHA aldıklarını duyurdu. Reznikov, "Yeni Bayraktarlar Ukrayna'ya çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti" ifadelerini kullandı. Reznikov ayrıca, yurtdışından Stinger ve Javelin roketleri temin etmeye hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

AVRUPA'DAN UKRAYNA'YA YARDIM YAĞIYOR

Almanya Kiev yönetimine Stinger füzesi yardımında bulunacağını duyurdu. Almanya'nın Ukrayna'ya bin tank savar ile 500 Stinger tipi hava savunma füzesi gönderdi. Almanya, daha önce de Ukrayna'ya sadece 5 bin miğfer göndermişti.

Almanya'nın ardından Finlandiya hükümeti de silah ihracatı politikasında değişiklik yaparak, Ukrayna'ya askeri yardım kararı aldı. Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Rusya'nın işgaline tepki olarak Ukrayna'ya 2 bin 500 piyade tüfeği, 150 bin adet mühimmat ve 70 bin kumanya gönderileceğini açıkladı.

1950'lerden beri NATO üyesi olmayan çatışma ülkelerine silah göndermeyen Norveç de, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlaması üzerine izlediği tutumu değiştirerek, Ukrayna'ya 2 bin adet M72 tipi tank savar gönderme kararı aldı.

Öne Çıkanlar