Ukraynalı gazeteci ile Rus Bakan Lavrov arasında hangi diyalog geçti?

Ukraynalı gazeteci ile Rus Bakan Lavrov arasında hangi diyalog geçti?
Beştepe'de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov ile yaptığı basın toplantısına Ukraynalı gazeteci ile Rus Bakan arasındaki diyalog damga vurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Beştepe'deki görüşmelerinden sonra düzenledikleri basın toplantısına Rusya'nın baş diplomatı ile Ukrayna devlet televizyonuna çalışan gazetecinin arasındaki diyalog dünya basınında yer buldu.

Basın toplantısında bakanlar soru almayı bıraktıktan sonra Ukraynalı gazeteci Muslim Umerov, soru sormak için ısrarcı davranmaya devam etti. Umerov, toplantı boyunca soru sormaya çalışmış; ancak kendisine söz hakkı verilmemişti.

Toplantının bitiminde ayağa kalkan Umerov, ''Ben Ukrayna devlet televizyonundanım ve kesinlikle bir şey sormak istiyorum'' dedi.

Britanya gazetesi The Guardian, toplantıdaki diğer soruların önceden belirlenmiş olabileceğine işaret ederek, ''Lavrov'un istenmeyen soru karşısında utandığını'' belirtti.

Lavrov, soruyu kabul edip etmeyeceği sorulunca, "Elbette, biz Ukrayna’da değiliz; Türkiye’deyiz, özgür bir ülkedeyiz" dedi.

Umerov, ''Tahıl dışında Ukrayna'dan hangi ürünleri çaldınız ve kimlere sattınız?'' diye sordu.

Lavrov gülümseyerek, ''Siz Ukraynalılar her zaman ne çalabileceğinizi düşünürsünüz ve herkesi böyle sanıyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı, ''Bizim hedeflerimiz açık; insanları neo-Nazi rejimin baskılarından kurtarmak istiyoruz. Tahılı engellemiyoruz. Limanlardan çıkması için (Ukrayna Devlet Başkanı) Zelenski'nin emri vermesi yeterli'' dedi.

Basın toplantısından sonra Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Umerov, bütün toplantı boyunca elini kaldırdığını ancak organizatörlerin kendisine söz hakkı vermediğini belirtti.

Umerov, ''Basın toplantısını bozmayı göze aldık çünkü Ukrayna bu soruya cevap arıyor'' dedi.

Öne Çıkanlar