Ülkelerine dönemeyen Ukraynalı sporcular Bodrum'da misafir ediliyor

Ülkelerine dönemeyen Ukraynalı sporcular Bodrum'da misafir ediliyor
Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk, savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen Ukraynalı yelkencilerin antrenmanlarına devam etmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve İtalya'dan Türkiye'ye gelen Ukraynalı yelkenciler, Muğla'nın Bodrum ilçesinde misafir ediliyor.

İspanya'ya kamp yapmaya ve optimist yarışlarına katılmaya giden 6 yelkenci, bir antrenör ve iki veliden oluşan 9 kişilik grup, 15 Şubat'ta ülkelerine dönmeyi planlarken koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları nedeniyle kampı uzattı. Sporcular, ülkelerinde savaş başlaması üzerine, İspanya'da farklı yarışların ardından İtalya'ya geçip Garda Gölü'ndeki yarışlara katıldı.

SAVAŞ BAŞLAYINCA ÜLKELERİNE DÖNEMEDİLER, BELEDİYE DESTEK OLDU

Savaşın devam etmesi nedeniyle ülkelerine dönemeyen grup, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi ile irtibata geçerek destek istedi. Yapılan organizasyonla ilçeye gelen yelkenciler Bodrum Belediyesi tarafından bir otelde misafir edilmeye başlandı.

Yelkenciler, ilçeye gelişlerinde belediye görevlileri ile Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk ve başantrenör Serdar Çiçek tarafından çiçeklerle karşılandı.

‘AİLELER, ÇOCUKLARINI GÜVENDE TUTMAMI RİCA ETTİ’

Yelkencilerin antrenörü Paulo Dontsov, ülkelerine dönemediklerini söyledi. İtalya kulüplerinden, Türkiye Yelken Federasyonu ve Bodrum Belediyesi’nden destek gördüklerini ve Bodrum'a ulaştıklarını anlatan Dontsov, "Aileler, çocuklarını güvende tutmamı rica ettiler. Elimden gelen ve yapabileceğim şey, çocukları bu süreçte Ukrayna'dan uzak tutmak, onlara yelken yaptırmak, bayrağımızı mümkün olduğu kadar yukarıya çıkarmak" dedi.

Grupta yer alan ve ilçede geçen yıl 9'uncusu düzenlenen optimist yarışlarında birinci olan Sviatoslav Madonich, olanlardan dolayı üzgün olduğunu söyledi.
BODRUMSPOR YELKEN ŞUBE SORUMLUSU: ANTRENMANLARINA DEVAM ETMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ 

Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi Sorumlusu Hadi Türk ise Ukraynalı yelkencileri antrenmanlarına devam etmeleri için yardımcı olacaklarını kaydetti.

Bu arada gruba, Ukrayna'dan gelen sporcu ve velilerden oluşan 6 kişinin daha katılacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar