‘Uluslararası Fantastik Film Festivali’ başlıyor

‘Uluslararası Fantastik Film Festivali’ başlıyor
Neuchâtel 21’nci Uluslararası Fantastik Film Festivali (NİFFF) İsviçre’nin Nechatel kentinde başlıyor. Festival kapsamında 5 ayrı kıtadan 128 ayrı film sinema severlerle buluşacak.

Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan "Neuchatel Uluslararası Fantastik Film Festivali" (NİFFF), dünyanın 5 kıtasında 128 ayrı kısa ve uzun metrajlı film ile başlıyor.

Jürisine Amerikalı yazar Joyce Carol Oates'in başkanlık ettiği uluslararası yarışma, fantastik filmlerin güncel eğilimlerini araştırıyor. Festival, zamanın en cesur yeni sesleri olan Addison Heimann, Francisca Alegría, Simon Rieth, Charlotte Le Bon, Ludovic ve Zoltan Boukherma ile sıklıkla seçilen film yapımcıları Park Chan-wook, Dario Argento, Justin Benson ve Aaron Moorhead, Kristina Buozyte ile Bruno Samper’e kapılarını açıyor.

Mezopotamya Ajansı'ndan Rüştü Demirkaya'nın haberine göre, festival, 1 Temmuz Cuma günü Léa Mysius'un mistik drama tarzındaki Five Devils filminin uluslararası prömiyeri ile başlayacak ve Sun Haipeng'den heyecan verici animasyon filmi "I’m what i’m" filminin İsviçre galasıyla 9 Temmuz günü sona erecek.

Programda 11 dünya prömiyeri, 10 uluslararası prömiyer, 7 Avrupa prömiyeri ve 44 İsviçre prömiyeri yer alıyor. Filmin Uluslararası jürisinde Amerika’dan Joyce Carol Oates, Arjantin’den Mariana Enríquez, İngiltere’den Prano Bailey- Bond, Fransa’dan ROB ve Filipin’den Martika Ramirez Escobar'dan oluşuyor. Juri üyeleri kapanış töreninde verilecek olan prestijli H.R. Giger "Narcisse" ödülünün hangi filme verileceğine karar verecek.

Festival kapsamında ayrıca İranlı Kürt yönetmen Arsalan Amiri’nin ilk uzun metrajlı "Zalava" filmi de Uluslararası Prömiyer dalında yarışacak. İran İslam Devrimi'nin arifesinde geçen ve bilim ile inancı doğrudan karşı karşıya getirerek inanç kavramını sorgulayan film, türünün sıradan olmaktan uzak bir fantezi gerilim filmi.

Öne Çıkanlar