'Uluslararası hukuk örgütleri mezarlık saldırılarına karşı harekete geçmeli'

'Uluslararası hukuk örgütleri mezarlık saldırılarına karşı harekete geçmeli'
Afrîn İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo, YPG-YPJ'liler ve sivillerin cenazelerinin defnedildikleri yerden çıkarılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Afrîn İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo, Türkiye'nin 20 Ocak 2018'de Efrîn'e yönelik operasyonu sırasında yaşamını yitiren YPG-YPJ'lilerin ve sivillerin cenazelerinin bulunduğu mezarlığı açarak "toplu mezar" olarak göstermesine tepki gösterdi.

Hawar Haber Ajansı'na (ANHA) konuşan Şêxo, "Türk devletinin servis ettiği yalan haberlerin ardından yaptığımız araştırmalarda Heyva Sor a Kurd yetkilileri söz konusu yerin şehitlik olduğunu söyledi. Türk devletinin yoğun bombardımanı nedeniyle şehitliklere götüremedikleri şehitleri Avrîn Hastanesi civarına gömdüklerini söyledi. Buraya gömülenler arasında Mehmûdiyê katliamında Türk devletinin katlettiği siviller de yer alıyor" dedi. 

ÇAĞRI

Daha önce de mezarlıklara yönelik benzer saldırıların gerçekleştiğini anımsatan Şêxo, "Türk devleti ve çeteleri daha önce Şera’ya bağlı Metina köyünde bulunan Şehit Refîq Şehitliği’ne, Cindirêsê’de bulunan Seydo Şehitliği’ne de saldırmıştı. Afrîn’de açılan mezarlarda Afrîn’in çocukları yatmaktadır. Uluslararası hukuk örgütleri işlenen bu suça karşı sorumluluk alarak harekete geçmelidir. Türk devletinin mezarlıklara yaptığı saygısızlıklara artık dur denilmelidir" çağrısı yaptı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar