Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor: Açılış 2 Mayıs saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor: Açılış 2 Mayıs saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde
1-8 Mayıs tarihlerinde on yedinci defa seyirci ile buluşacak olan İşçi Filmleri Festivali, bu yıl hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak seyirciyle buluşuyor

Bu yıl 17. kez düzenlenecek Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), 1-8 Mayıs tarihlerinde 20 ülkeden 69 filmi, yine sponsorsuz, yarışmasız ve ücretsiz seyirci ile buluşturacak. İFF, dünyanın dört bir yanından gelen toplam 594 film başvurusunu değerlendirdi. Bu yıl festivalde 49 yerli 20 yabancı filme yer verilecek.

Türkiye’de ilk gösterimini yapacak 15 adet film var. Bunlardan bazıları:

  • Daha önce de gösterilen Dalga/Die Welle filminin ilham aldığı film Lesson Plan: The Story of the Third Wave / Ders Planı: Üçüncü Dalganın Öyküsü;
  • Arjantin’den Amasando Futuro / Geleceği Yoğurmak;
  • Japonya’dan Bunu ona yaptıran neydi?;
  • Yönetmenin de katılacağı İtalya’dan L’Urlo / Çığlık;
  • Yunanistan’dan ΔΕΜΕΝΟΙ / Sarmal;
  • Kamboçya’dan Boramey: Fabrikadaki Hayaletler

Pandemi nedeniyle son iki yıldır yalnızca online etkinlikler düzenleyen İFF, bu yıl hem online hem de yüz yüze olacak.

AÇILIŞ 2 MAYIS 19.30'DA MODA SAHNESİ'NDE 

İlk etabı İstanbul ve Ankara’da başlayacak festivalin açılış gecesi 2 Mayıs günü saat 19.30’da Moda Sahnesi’nde yapılacak. Etkinlik aynı zamanda festivalin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Oyuncu Nur Sürer’e teşekkür ve onur plaketinin verileceği gecede her yıl olduğu gibi bir set emekçisi de sahneye davet edilecek. Açılış filmi yönetmen Fikret Reyhan’ın Çatlak filmi olarak izlenecek.

SİNEMATEK VE FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE...

Online gösterim ve söyleşiler festivalin YouTube kanalında 8 Mayıs’a kadar devam edecek. İstanbul’daki yüz yüze gösterimler 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi ve 6-8 Mayıs tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak.

ÇALIŞTAY DA YER ALIYOR

Festivalin bu yılki programında film gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra bir de çalıştay yer alıyor. Filmkoop – İFF iş birliği ile düzenlenen Sinema Toplulukları Çalıştayı 7 Mayıs’ta saat 14.00-17.00 arasında Kadıköy Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Ankara etaplarının ardından 17. İFF, 2022 sonuna kadar Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenecek.

 

Öne Çıkanlar