Uluslararası Koalisyon: SDG’ye destekte kararlıyız

Uluslararası Koalisyon: SDG’ye destekte kararlıyız
'Yerel toplulukların yeniden inşa edilip gelişebilmesi için güvenlik ve istikrarı sürdürmeye yönelik SDG çabalarını desteklemeye kararlıyız.'

ARTI GERÇEK - İŞİD’le mücadele için oluşturulan Birleşik Müşterek Görev Gücü, Doğal Kararlılık Operasyonu (CJTFOIR) dün, Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kuzeydoğu Suriye'de güvenlik ve istikrarı koruma çabalarını desteklemeye devam etme konusunda kararlı bir şekilde yola devam ettiğini vurguladı:

"Yerel toplulukların yeniden inşa edilip gelişebilmesi için güvenlik ve istikrarı sürdürmeye yönelik SDG çabalarını desteklemeye kararlıyız." 

İŞİD'in uyuyan hücrelerine yönelik askeri operasyonlar hakkında da yorum yapan CJTFOIR, "Bu operasyonlar, ortaklar olarak DEAŞ'ın Kuzeydoğu Suriye'de tekrar gelişemeyeceği koşulları yaratma konusundaki kararlılığımızın bir başka örneği" dedi.Bu açıklamalar, gözlemcilerin kuzeydoğu Suriye'deki duruma ilişkin Washington'un, Türkiye'nin askeri operasyon tehdidi altındaki Suriye krizini Ruslara devretmesiyle ilgili konuşmalarına denk geldi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth McKenzie, Alhurra kanalına verdiği bir röportajda, SDG'nin Suriye'de operasyonlar yürüttüğünü, ABD güçlerinin ve Küresel Koalisyon'un kendilerine lojistik destek sağladığını belirtti.

ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu Başkanı Nadine Maenza, The National Interest web sitesinde yayınlanan bir makalede, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki mükemmel koşulları nedeniyle kendilerini [SDG] ödüllendirmesi gerektiğini söyledi.

DEYRİZOR'DA IŞİD'LE ÇATIŞMA: ÖLEN SDG'LİLER VAR

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kırsalında dün iki ayrı silahlı çatışmada Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri ve bir üyesi hayatını kaybetti.

Deir ez-Zor'un 50 km doğusundaki Thiban kasabasında SDG'ye bağlı bir askeri kaynak, SDG liderlerinden 32 yaşındaki İbrahim el-Şehhab'ın dün akşam kimliği belirsiz kişilerce başlatılan silahlı çatışmada hayatını kaybettiğini söyledi. 

Kaynağa göre, Thiban kasabasından gelen Al-Shehab, kaynağa göre SDG saflarında kasabaya yakın köylerde alay komutanıydı.

Deyrizor'un doğu kırsalındaki el-Busayra, el-Şuhail ve Thiban kasabalarında dün akşam gerginlik yaşandı. Ardından SDG ve ABD liderliğindeki Küresel Koalisyon bölgede konuşlandırmak için askeri takviyeler getirdi.

Yine dün, Deyrizor'un batısında İslam Devleti (IŞİD) üyeleriyle silahlı çatışmada bir SDG üyesi hayatını kaybetti.

İlgili bir bağlamda, Deir ez-Zor'un batısındaki Abu Khashab kasabasında yaşayan bir kişi, North Press'e, kasaba merkezindeki kampın yakınında IŞİD militanlarıyla çıkan bir çatışmada bir SDG üyesinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Görgü tanıklarına göre, silahlı kişiler kaçarken IŞİD üniforması giyiyor ve sloganlar atıyordu.

İki gün önce, Suriye Demokratik Güçleri, Deyrizor'un batı kırsalındaki Abu Khashab kampında üç IŞİD üyesini tutukladı.

Son zamanlarda SDG ve Küresel Koalisyon, Deyrizor kırsalında IŞİD'in uyuyan hücrelerini takip etmek için güvenlik operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Öne Çıkanlar