Uluslararası PEN Yazarlar Derneği barış çağrısında bulundu

Uluslararası PEN Yazarlar Derneği barış çağrısında bulundu
Uluslararası PEN Yazarlar Derneği yayımladıkları çağrı metninde, "Özgür ve bağımsız bir Ukrayna olmadan özgür ve güvenli bir Avrupa olamaz" ifadelerini kullandı.

Görsel: Gazete Duvar

Uluslararası PEN Yazarlar Derneği (PEN International), barış çağrısında bulundu. Dernek imzacıları yayımladıkları metinde, "Tüm bireylerin barış, özgür ifade ve özgür toplanma hakkı vardır. Putin'in savaşı, sadece Ukrayna'da değil, tüm dünyada demokrasi ve özgürlüğe yönelik bir saldırıdır" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın Ukrayna operasyonunun yol açtığı şiddete son verilmesi çağrısında bulunan imzacılar arasında Svetlana Alexievich, Orhan Pamuk, Maria Ressa, Olga Tokarczuk, Burhan Sönmez, Margaret Atwood ve Salman Rushdie gibi isimler yer alıyor.

Uluslararası PEN Yazarlar Derneği imzacılarının yayımladığı çağrı metni şöyle:

"Ukrayna'daki dostlarımıza ve meslektaşlarımıza,

Bizler, dünyanın dört bir yanındaki yazarlar, Rus güçlerinin Ukrayna'ya karşı başlattığı şiddet karşısında dehşete düşüyor ve acilen kan dökülmesine son verilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Başkan Putin'in Ukrayna halkının Moskova'nın müdahalesi olmadan gelecekteki bağlılıklarını ve tarihlerini tartışma haklarını kabul etmeyi reddetmesiyle yürütülen anlamsız bir savaşı kınamakta birleştik.

Yazarların, gazetecilerin, sanatçıların ve en karanlık saatlerini yaşayan tüm Ukrayna halkının yanındayız. Yanınızdayız ve acınızı hissediyoruz.

Tüm bireylerin barış, özgür ifade ve özgür toplanma hakkı vardır. Putin'in savaşı, sadece Ukrayna'da değil, tüm dünyada demokrasi ve özgürlüğe yönelik bir saldırıdır.

Barış ve şiddeti körükleyen propagandaya son verilmesi çağrısında birleştik. Özgür ve bağımsız bir Ukrayna olmadan özgür ve güvenli bir Avrupa olamaz.

Barış hakim olmalı."

Öne Çıkanlar