Umrecilerin kaldığı yurtta koronavirüse yakalanan güvenlik amiri: İlla ki onlardan bulaştı

Umrecilerin kaldığı yurtta koronavirüse yakalanan güvenlik amiri: İlla ki onlardan bulaştı
Umrecilerin kaldığı yurtta koronavirüse yakalanan güvenlik amiri, 'tükürük' olayına şahit olmadığını söyledi. Virüsün umrecilerden bulaştığı iddialarına da 'İlla ki onlardan bulaştı' dedi.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK - Türkiye'ye umreden dönen yüzlerce kişi Konya'da Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında koronavirüs şüphesiyle karantinaya alınmış ancak bazılarının 16 Mart tarihinde yurttan kaçtığı yönündeki görüntüler sosyal medyaya yansımıştı.

Bu olay sırasında bazılarının polis ve güvenlik ekiplerinin yüzüne tükürdüğü iddia edilmiş 'Bizde varsa size de geçsin' dedikleri öne sürülmüştü.

Umreden dönen kişilerin kaldığı karantina yurdunun güvenlik amiri olan Ramazan Öney’in koronavirüs testi pozitif çıktı. Artı Gerçek bir karantina hastanesinde tedavi altında tutulan Ramazan Öney'e ulaştı.

'UMRECİLER DÖNDÜKTEN 14 GÜN SONRA KORONAVİRÜSE YAKALANDIM'

Öney koronavirüs testinin pozitif çıktığını doğrulayarak 9 gündür bir karantina hastanesinde tedavi altında tutulduğunu belirtti. Öney umreden dönen kişilerin yurda alınmasından 14 gün sonra koronavirüse yakalandığını belirterek umrecilerden virüsün bulaşmış olup olmadığı yönündeki sorumuza "İlla ki onlardan bulaştı, yakın temas kurmamaya özen gösterdik ama bazen ihlal edilmiş olabilir" yanıtını verdi.

Öney, yurtta tüm tedbirlerin alınmış olmasına rağmen 100'e yakın personel içinde kendisine nasıl bulaştığına da anlam veremediğini kaydetti.

'TÜKÜRÜK OLAYINA ŞAHİT OLMADIM'

Öney, basına yansıyan tükürük vakasıyla ilgili de "Ben öyle bir olaya şahit olmadım" dedi. Yaşanan olayın da bir kaçma olayı olmadığını dile getiren Öney, "Hayır evlerine gitmek isteyenler oldu ama bu kaçma teşebbüsü değildi" diye konuştu.

Tedavisinin sürdüğünü belirten Öney, umreden dönen kişilerin de yurttan ayrıldığını kaydetti.

Öne Çıkanlar