'Üniversite mezunlarımız yüksek talepkarlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı hâline geliyor'

'Üniversite mezunlarımız yüksek talepkarlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı hâline geliyor'
AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, bugün yayımlanan yazısında üniversite mezunlarının talepkarlıklarıyla toplumda hoşnutsuzluk yarattıklarını öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, bugün yayımlanan yazısında üniversite mezunlarını hedef aldı ve talepkarlıklarıyla toplumda hoşnutsuzluk yarattıklarını iddia etti.

'EĞİTİM HADDİNDEN FAZLA KOLAY HALE GETİRİLDİ'

Aktay, "Ekonomi sadece ekonomi değildir" başlıklı yazısında eğitimi herkes için ulaşılabilir hale getirdiklerini iddia ederken, "Bugün eğitime erişimin belki haddinden fazla mümkün ve kolay hale getirilmesi sayesinde hiçbir elitizm eleştirisine yer kalmadı. Avrupa ülkeleriyle yarışacak bir yüksek öğretim mezunu sayısına ulaştık" ifadelerini kullandı.

"MÜHENDİSLER STATÜ ALTI İŞLERDE ÇALIŞMAYA RAZI OLMUYOR"

Aktay, sözlerinin devamında mühendislerin statülerinin altında bir ünvan ile çalışmayı kabul etmediklerini belirterek şu şekilde eleştirdi:

"Ancak bu sefer de eğitim yoluyla edinilen mesleklerin ihtiyaca göre dağılımında çok ciddi sorunlar yaşamaya başladık. Sanayinin aradığı nitelikli teknisyen, atölye işçisi bulunamıyor ama bir mühendis kadrosuna onlarca müracaat olabiliyor. Mühendis unvanı elde etmiş kişi ise bu statünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor. Böylece tarım ve sanayimiz ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının önemli bir kısmını Suriyeli veya Afgan iş gücü istihdamıyla karşılamaya çalışıyor."

Yazınının devamında "Üniversite mezunlarımız ise demokratik kültür açısından yeterince karşılanamayan yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geliyorlar" sözleriyle üniversite mezunlarını talepleri dolayısıyla eleştirdi ve zorunlu eğitimin 8 yıla düşmesini savundu:

"12 yıllık zorunlu eğitimin mutlaka üçüncü 4 yılının zorunlu olmaktan çıkarılması ve meslek eğitimine çok daha açık hale getirilmesi gerekiyor."

Öne Çıkanlar