Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan failden 'Bana kimse bir şey yapamaz' tehdidi

Üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan failden 'Bana kimse bir şey yapamaz' tehdidi
Cinsel saldırıya maruz kalan kızının şizofreni olduğunu belirten baba 'Kızımın ya da benim başıma olumsuz bir olayın gelmesi geciken adalet sisteminden kaynaklı olacaktır' dedi.

Kayseri’de üniversite öğrencisi olan, yüzde 65 şizofreni hastası B.Ü. (24), 2019 ve 2020 yılları arasında birden fazla kişinin cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi. B.Ü’nün hakkında şikâyetçi olduğu V.Y. ve H.Ş, ifadeleri aldıktan sonra serbest bırakıldı. B.Ü’nün babası Ö.Ü., "Biri 10 ay oldu, diğer olayın üzerinden ise bir yıl geçti ancak hâlâ dava açılmadı. Kızım yaşadıkları yüzünden intihara kalkıştı. Adaletin sağlanması için ne yapmamız gerekiyor?" diye sordu. Hakkında şikayet olan H.Ş.’nin B.Ü.’nün babasını arayarak ‘Bana kimse bir şey yapamaz’ diyerek tehdit ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre  B.Ü., 14 Ekim 2019’da V.Y. tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi. B.Ü’nün., V.Y.’den şikâyetçi olması üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelinin, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan B.Ü’ye yönelik "nitelikli cinsel saldırı" ve "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarını işlediği belirtildi. Ayrıca, V.Y. hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ancak yakalanamaması nedeniyle ifadesinin alınamadığı da kaydedildi. Ancak iddianame tamamlandıktan sonra cezaevinde olduğu öğrenilen V.Y’nin, cezaevinden çıktıktan sonra ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

‘BANA KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ’

B.Ü., 13 Haziran 2020 tarihinde ise annesinin isteğiyle görüştüğü H.Ş. (59) tarafından cinsel istismara uğradığını belirterek şikâyetçi oldu. Ancak şikâyetin üzerinden 10 ay geçmesine karşın şüphelinin HTS kayıtlarına başvurulmadığı ve dosyanın halen soruşturma aşamasında olduğu belirtildi. Mağdurun babası Ö.Ü., H.Ş’nin kendisini arayarak "Bana kimse bir şey yapamaz" dediğini ve tehdit ettiğini belirtti.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Baba Ö.Ü., iki yıldır davaların açılmadığını belirterek "Kızım 2015 yılında İngilizce Matematik bölümünü kazandı ve okumaya gitti. Okuldan tanıştığı bir arkadaşının cinsel istismarına uğramasıyla depresyona girdi ve şizofreni hastası oldu. Annesi tedavi olmasına izin vermeyince hastalığı daha da ilerledi. Annesi ile ben ayrı yaşıyorum. Cinsel istismar olaylarından arkadaşları sayesinde haberim oldu. Hem şüpheliler hem de boşanma davası açtığım eşim hakkında şikâyetçi oldum" diye anlattı.

‘BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE GECİKEN ADALET SEBEBİYLEDİR’

"Kızımı da yanıma aldım ancak yaşadığı travmalar nedeniyle intihara kalkıştı" diyen baba,  "4 aydır tedavi görüyor. Kızımın ya da benim başıma olumsuz bir olayın gelmesi geciken adalet sisteminden kaynaklı olacaktır" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar