Üniversitedeki fazla mesailer Eğitim Sen'in itirazı üzerine sonlandırıldı

Üniversitedeki fazla mesailer Eğitim Sen'in itirazı üzerine sonlandırıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi çalışanlarına uygulanan zorunlu ücretsiz fazla mesai, Eğitim Sen'in itirazı üzerine sonlandırıldı. Sonlandırma mesajında sendika karşıtı ifadeler kullanıldı.

 


AKP eski milletvekili Nükhet Hotar'ın rektör olarak atandığı DEÜ'nün rektörlük binasında çalışanlara bir süredir fazla mesai dayatılıyordu.

Rektörlükteki tüm Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve bazı birimlerin ise bütün personeli mesai saati 17.30'da bitmesine rağmen yazılı bir belge olmadan geç saatlere kadar çalıştırılıyordu.

Ücretsiz fazla mesai dayatmasına karşı, Eğitim Sen İzmir Üniversiteler ve KYK Şubesi, DEÜ rektörlüğüne dilekçe vererek fazla mesailerin sonlandırılmasını istedi.

Dilekçede "Mesaiye bırakılan arkadaşlarımıza herhangi bir mesai ücreti verilmediği gibi, akşam yemeğine denk gelen bu saatlerde yemek yeme olanağı bile sunulmamaktadır. Bu uygulama Anayasamızın angaryayı yasaklayan 18. Maddesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun fazla mesaiyi düzenleyen maddelerine aykırıdır. Üniversitemizdeki çalışma ilişkilerini zedeleyen ve iş barışını bozan bu uygulamanın bir an önce sona erdirilmesi konusunda gereğini arz ederiz" denildi.

REKTÖRLÜK, UYGULAMAYI SENDİKA KARŞITI AÇIKLAMAYLA SONLANDIRDI

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre, Eğitim Sen'in dilekçesi üzerine rektörlük geri adım atarak fazla çalışmaları sonlandırdı. Rektörlük tarafından çalışanlara atılan mailde fazla mesailerin ihtiyaçtan doğduğu belirtilerek "Sizlerin bunu gönüllü olarak ve üniversitemizin çıkarları doğrultusunda yaptığınızdan eminiz. Hatta bu çalışmalarınızın sonucunda sizlere imkanlarımızı zorlayarak maddi bir katkı vermeyi planlamaktaydık. Ancak sendikanızın, bizce sizin iradenizin ötesinde göndermiş olduğu bu mail ve sizlerin de bu konuda gönüllü olduğunuzu göstermemesi, bizim bu çalışmamızı sonlandırmamıza sebep olmuştur" denildi.

Rektörlük şimdiye kadar yaptırılan fazla çalışmalarla ilgili ücret ödenip ödenmeyeceği ile ilgili açıklama yapmadı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar