Üniversiteleri bölen tasarı yasalaştı

Üniversiteleri bölen tasarı yasalaştı
Türkiye'nin köklü üniversitelerini bölerek yeri üniversitelere devreden kanun tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

GÜNCEL - Kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan yasa tasarılarından biri daha Meclis'den geçti. TBMM Genel Kurulu'nda, 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören; aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümlerini yeni kurulacak üniversitelere bağlayan kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Kabul edilen maddelere göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi adlarıyla 16 devlet üniversitesi kuruluyor.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE 4 VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Ankara Medipol Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi adıyla dört yeni vakıf üniversitesi açılıyor.

AKP'nin verdiği değişiklik önergesi ile kurulması öngörülen "İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi" ismi "İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa" olarak değiştirildi. Bu üniversiteye bağlı olarak iktisat ve işletme fakülteleri kurulacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar