Üniversite öğrencilerinden Şenyaşar ailesine ziyaret

Üniversite öğrencilerinden Şenyaşar ailesine ziyaret
Harran Üniversitesi öğrencileri, AKP’lilerin saldırısında ölen aile fertleri için Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu: ‘Adalet er ya da geç gelecek.’

Urfa Adliyesi önünde 345 gündür adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesine üniversite öğrencilerinden destek geldi.

Suruç’ta 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 345'inci gününde devam ediyor. Çeşitli toplumsal kesimlerden desteğin sürdüğü aileyi, bugün Harran Üniversitesi öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler ellerinde "Hak hukuk adalet", " Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacaktır" dövizleri taşırken, "Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" pankartı açtı.

'KRİZİN EN ÖNEMLİ NEDENİ ADALETSİZLİK’

Ziyarette konuşan üniversite öğrencisi Feridun Çelik, Şenyaşar ailesine yönelik Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşatılanları hatırlatarak, "Son derece zor bir dönemden geçiyoruz. Ülke neredeyse her alanda krizde. Bu krizin en önemli ayağı ise adaletsizlik. Bu adaletsizliğin en çarpıcı örneği ise Şenyaşar ailesidir. Gençler olarak talebimiz tüm bu adaletsizliklerin son bulmasıdır. Bunun er ya da geç gerçekleşeceğine inancımız tamdır. Bir kez daha aileye desteklerimizi sunuyor ve derhal adalet sağlanmasını itiyoruz" dedi.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ’

Öğrencilerden Senem Eriş ise "Biz üniversite gençliği olarak bu dava sürecinin destekçisi ve takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki onlar, bir avuç bizler milyonlarız. Haklı talebimizi sindiremeyeceksiniz" şeklinde konuştu.
ASTIM HASTASINDAN ADALET NÖBETİ’NE DESTEK

Nöbet için öğrenciler oturma eylemine geçerken astım hastası olduğunu söyleyen bir yurttaş, "Adalet yok, adalet yok. Başımızdakiler yönetici değil. Beni de tutuklayın. Astım hastasıyım ama adalet yok" diyerek öğrencilerin yanında oturdu. Polislerin yanına gittiği yurttaş hastalığından ötürü bayıldı. Öğrencilerin müdahalesi ile kendine gelen yurttaş daha sonra alandan ayrıldı.

Aileyle bir müddet daha nöbet tutan öğrenciler "Hak hukuk adalet"  ve " Şenyaşar ailesi yalnız değildir" sloganları atarak nöbet yerinden ayrıldı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar