Ünlü ekonomist Ash, hayretini gizleyemedi: İşinizde iyi olmak artık Türkiye'de suç mu?

Ünlü ekonomist Ash, hayretini gizleyemedi: İşinizde iyi olmak artık Türkiye'de suç mu?
Timothy Ash, BDDK'nın 'kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşım yaptıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu isimlerle ilgili paylaşımlar yaptı.

ARTI GERÇEK - Türkiye ekonomisini yakından takip etmesiyle tanınan uluslararası yatırım kuruluşu Bluebay Asset Management'tan ekonomist Timothy Ash, Twitter hesabından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), dün kurda yaşanan hareketliliği sosyal medya hesabından manipüle ettiği iddiasıyla 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi.

Ash, "İşinizde gerçekten iyi olmak artık Türkiye'de suç mu? Durmuş Yılmaz - en iyi TCMB Başkanı, Güldem Atabay Türkiye'yi kapsayan en iyi ekonomistlerden biri. Bu, yabancı yatırımcılara ne kadar berbat bir mesaj gönderiyor" değerlendirmesi yaptı.

Ash, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın Twitter mesajını alıntılayarak, "Durmuş Yılmaz güzel söylemiş. İyi bir politika eleştiriyi ve tartışmayı teşvik etmek olmalıdır. Politika seçeneklerine meydan okumaya ve tartışmaya istekli olanlara saldırmak değil..." dedi.

Öne Çıkanlar