Ünlü modacı Thierry Mugler hayatını kaybetti

Ünlü modacı Thierry Mugler hayatını kaybetti
Mugler, 1970'lerin sonundaki minimalizmi ortadan kaldırıp yerine hem bomba gibi seki hem de güçlü olan güç giyinme estetiğini, öne çıkaran bir tarzın baş mimarlarından biriydi.

1980'lerin sonu ve 1990'ların başında Avrupa defilelerine hakim olan, tabu kırıcı Fransız tasarımcı Thierry Mugler, Pazar günü öldü. Mugler 73 yaşındaydı.

Ünlü modacının ölümü markasının resmi Instagram hesabından duyuruldu. Hesapta  "#RIP… 23 Ocak 2022 Pazar günü Manfred Thierry Mugler'ın vefatını duyurmaktan üzüntü duyuyoruz. Ruhu şad olsun."

Pazar akşamı ulaşılan iki yakın arkadaşı, ölümünü doğruladı, ancak ölüm nedeni hakkında bir bilgi verilmedi.

Mugler, 1970'lerin sonundaki minimalizmi ortadan kaldırıp yerine hem bomba gibi seki hem de güçlü olan güç giyinme estetiğini, öne çıkaran bir tarzın baş mimarlarından biriydi. Gösterilerinde modellik yapanlar arasında şarkıcı Grace Jones, sanatçı Joey Arias ve Park Avenue'nun tanrıçası Ivana Trump da vardı.

Mugler 1948'de Strazburg, Fransa'da doğdu. Babası cerrahi hassasiyeti miras aldığı bir doktordu, annesi zarafetini alt üst ettiği bir ev hanımıydı. Gençlik yıllarını yerel bir dans şirketinde dans ederek geçirdi ve başarısız bir şekilde evden ayrılma arzusunu sarsmaya çalıştı. Daha sonra The Independent'a verdiği demeçte "Bana hiçbir şey uymadı." dedi. "Her şeyi çok, çok sıkıcı buldum, çok, çok hastaydım ve çok, çok yalnızdım."

Öne Çıkanlar