Ünlülerin Twitter hesaplarını hackleyen ABD'li gence 3 yıl hapis cezası

Ünlülerin Twitter hesaplarını hackleyen ABD'li gence 3 yıl hapis cezası
Hesabı hacklenenler arasında Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk, Jeff Bezos ve Bill Gates gibi isimler bulunuyor.

Floridalı bir genç, geçen yıl şöhretlerin Twitter hesaplarını hackleme yoluyla 118 bin dolarlık Bitcoin çalınmasının da dahil olduğu dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti. 18 yaşındaki Graham Ivan Clark, çocuk cezaevinde 3 yıl hapse mahkûm edildi.

Geçen yıl Twitter'daki bir güvenlik açığından faydalanarak daha sonra ABD Başkanı seçilen Joe Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama gibi siyasilerle Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates gibi zenginlerin ve Kanye West, Kim Kardashian gibi şöhretlerin hesaplarının hacklenmesi vakasında 18 yaşında bir genç suçlu bulundu. 

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 18 yaşındaki Graham Ivan Clark, Tampa'daki 13. Adliye'de çıkarıldığı mahkemede hackleme yoluyla 118 bin dolarlık Bitcoin çalınmasının da dahil olduğu dolandırıcılık suçlamalarını kabul etti. Clark, kriptopara kuruluşlarının da hacklendiği saldırıyla ilgili çocuk cezaevinde 3 yıl hapse mahkûm edildi.

Temmuz ortasında 40'ın üzerinde doğrulanmış Twitter hesabı hacklenerek dolandırıcılık amacıyla buralardan Bitcoin dağıtımına ve bağışına dair tweetler yayımlanmıştı. Mesajlardaki domaine tıklayanların Bitcoinleri ele geçirilmişti.

Ağustosta çıkarıldığı mahkemede hakkındaki 30 suçlamayı kabul etmeyen genci tanıyanlar, çocukken de Minecraft video oyununun kullanıcılarını kandırmanın yollarını bulduğunu anlatmıştı. Daha sonra OGUsers forumunda nadir sosyal medya kullanıcı adlarını satıp takas ederken Twitter ihlalleriyle meşgul diğer hackerlarla bağlantı kurduğu belirtilmişti.

Hacklenenler arasında Apple, Uber, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App, ve CoinDesk de yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar