Ünlü yatırımcıdan karamsar tahmin: Çöküşün eli kulağında

Ünlü yatırımcıdan karamsar tahmin: Çöküşün eli kulağında
Ünlü yatırımcı Jim Rogers, aşırı kötümserliğin ardından piyasalardaki mevcut sıçramanın bir süre sürebileceğini ancak diğer bir çöküşün eli kulağında olduğunu söyledi.

Küresel hisse senetleri küresel finans krizinden bu yana kaydedilen en büyük çeyreklik kaybın ardından toparlanmaya çalışırken, ünlü yatırımcı Jim Rogers henüz en kötüsünün gelmediğini savundu.

Rogers Holdings Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Jim Rogers, aşırı kötümserliğin ardından piyasalardaki mevcut sıçramanın bir süre devam edebileceğini ancak diğer bir çöküşün eli kulağında olduğunu söyledi.

Ünlü yatırımcı olası diğer bir çöküşün sebebi olarak koronavirüs kaynaklı ekonomik hasar, yüksek borç seviyeleri ve arttığında olumsuz etki edecek düşük faizlerden oluşan üçlü sorunu işaret etti.

Roger, Bloomberg haber ajansına verdiği mülakatında, "Gelecek birkaç yıl içerisinde hayatımda göreceğim en kötü ayı piyasasını (fiyatların düştüğü bir dönem) yaşayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Hisse senetleri yılın ilk üç ayında piyasaları etkisi altına alan resesyon endişeleriyle sert düştü. Küresel gelişen ve gelişmiş piyasa hisse göstergesi, tüm dünyada hükümetlerin ekonomileri canlandırmak için trilyonlarca dolar vermesi ve merkez bankalarının faiz indirimlerine karşın 2008'den beri en kötü çeyreğini kaydetti. 

Ancak Rogers, ayı piyasası beklentilerini ilk kez paylaşmıyor. George Soros ile 1970'li yıllarda Quantum Fonu'nu kuran yatırımcı 2018 yılında da ayı piyasasının eli kulağında olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar