Üretim tesisinde 4 günde 13 bin alabalık öldü

Üretim tesisinde 4 günde 13 bin alabalık öldü
Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yardım istediklerini belirten tesis sorumlusu Ahmet Özel, 'Burada yaşanan sorun; ırmakta suyun kesilmesidir. Balıklar oksijen problemi yaşıyor' dedi.

Antalya’da, Manavgat Irmağı kenarındaki üretim tesisinde, 4 günde 13 bine yakın alabalık öldü. Tesis yetkilileri ölümlerin, barajlardan ırmağa yeterli su bırakılmadığı için yaşandığını söyledi.

Balık ölümlerinin, Oymapınar ve Manavgat barajlarından elektrik üretimi için su toplanması amacıyla ırmağa yeterli su bırakılmamasından kaynaklandığı iddia edildi. Irmaktaki su sıcaklığının artması ve oksijen miktarının azalması nedeniyle alabalık ölümleri olduğunu belirten tesisin işletme sorumlusu Ahmet Özel, 2016 yılında da benzer durum meydana geldiğini belirtti.

‘SAYAMADIĞIMIZ ÖLÜMLER VAR’

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yardım istediklerini belirten Ahmet Özel, "Burada yaşanan sorun; ırmakta suyun kesilmesidir. Cumartesi ve pazar gününden itibaren su akmıyor. Balıklar oksijen problemi yaşıyor. Ölümler meydana geliyor. Geçtiğimiz 4 günde 12- 13 bin balık öldü. Sayamadığımız daha fazlası da var, kafesler de görüyoruz" dedi.

‘YETERLİ MİKTARDA SU VERİLMELİ’

Balık ölümlerini engellemenin tek yolunun, barajlardan ırmağa yeterli miktarda su verilmesi olduğunu kaydeden Özel "Ama genellikle hafta sonları kesinti yapılıyor. Şu anda 3 gündür doğru dürüst su akmıyor" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar