Urfa'da evleri su bastı

Urfa'da evleri su bastı
Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde su borusunun patlaması sonucu evleri su bastı. Su borularının sürekli patladığını söyleyen mahalleli tepkili.

Urfa'nın Eyyübiye ilçesi Selçuklu mahallesinde su borusunun patlaması sonucu 4 evi su bastı. Hiçbir çalışma yokken su borularının patlaması ile su altında kalan evlerde maddi hasar oluştu. Mahalle sakinleri ise su borularının patlamasının artık rutin bir hal aldığını söyleyerek neredeyse haftada 2 defa evlerini su altında kaldığını ifade etti.


Urfa'nın Selçuklu mahallesinde su borusunun patlaması sonucu 4 evi su bastı.

'HAFTADA 3 DEFA SU BORUSU PATLIYOR'

Daha önceki günlerde de aynı olayın yaşandığını ve SUSKİ Genel Müdürü'nün 'Zararlarınızı karşılayacağız' sözünü verdiğini ifade eden mahalle sakinleri, daha zararın karşılanmadan yeni patlamanın olduğunu söyleyerek isyan etti:

"Bu boruların patlaması ve evlerin su altında kalması ilk değil. Daha öncede yaşandı. Yetkilileri aradık, Belediyeden, Devlet Su İşlerine, SUSKİ'den Büyükşehir Belediyesine, ancak kimseden bir cevap alamadık.  Çünkü sürekli kalitesiz boru takıp aynı sonuca geliyoruz. Haftada 2 ya da 3 defa bu borular patlıyor. Yetkilieri aradık kimseye gelmeye cesaret edemiyor. Buraya çelik borunun döşenmesi lazım."

Su baskınlarından evi zarar gören aileler, mahallede komşularının yanına yerleşirken, bazı ailelerinde başka mahallelere taşındığı öğrenildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar