Urfa'da İl Sağlık Müdürü görevden alınınca AKP'li Fakıbaba paylaşımını sildi

Urfa'da İl Sağlık Müdürü görevden alınınca AKP'li Fakıbaba paylaşımını sildi
AKP Urfa Milletvekili Fakıbaba’nın Sağlık Bakanı Koca’ya Twitter üzerinden yazdığı mesaj sonrası Urfa İl Sağlık Müdürü değişti. Bunun üzerine, Fakıbaba da paylaşımını sildi.

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’da sağlık sisteminde yaşanan problemlerle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sitem eden Fakıbaba, kentte sağlığın iyi yönetilmediğini ve bunu 2 yıldır Bakan Koca’ya anlatmaya çalıştığını belirtti.

Sözcü’nün haberine göre; bu mesajın ardından ilginç bir gelişme yaşandı ve Urfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş’un yerine, aslen Urfalı olan Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm atandı. Gülüm, bu sabah düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Emre Erkuş’tan teslim aldı. Devir teslim töreninde halef-selef müdürler birbirlerine başarı dileklerini iletti.

Aynı zamanda bir doktor olan Fakıbaba, tweetinde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eski bir Başhekim ve Genel Cerrahi Uzmanı olarak Şanlıurfa’da Sağlığın iyi yönetilemediğini görüyorum. Bunu 2 yıldan beri sayın Bakanımıza anlatmaya çalışıyorum. Ancak başarılı olamadım. Bu sefer sayın Bakanımızın Şanlıurfa’daki Sağlıkla ilgili problemleri çözeceğine inanıyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar