Sağlıkçılara saldırı sürüyor: Çalıştığı hastanede tedaviye alındı

Sağlıkçılara saldırı sürüyor: Çalıştığı hastanede tedaviye alındı
Türkiye genelinde yaşanan sağlıkçılara saldırıların bugünkü adresi Urfa oldu. Hemşir Remzi Yüzücü, hasta yakınlarının saldırısına maruz kaldı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Urfa'nın merkez Haliliye ilçesinde bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşir olan Remzi Yüzücü,  hasta yakınlarının fiziki saldırısına maruz kaldı. Acil Servis-Enjeksiyon Bölümü’nde çalışan Yüzücü, kendisinden damar yolunu açılmasını isteyen hasta yakınına "Elimdeki işi hallettikten sonra size döneceğim" şeklinde cevap vermesi üzerine, hasta yakınlarının fiziki saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucu sağ alın bölgesinde şişlik, yüzünde morluk ve kaşında yırtılma oluşan Yüzücü, çalıştığı hastanede tedaviye alındı.  

SALDIRGANLAR DA DARP RAPORU ALDI: 3 GÖZALTI

Darp raporu alan Yüzücü, saldırganlardan şikayetçi oldu. Yüzcü’yü darp eden hasta yakınlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Yüzücü'yü darp eden Güney D., Sadık D. ve Yasemin V. isimli 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

SES'TEN SALDIRIYA TEPKİ

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, "Artık yeter. Yine bir sağlıkta şiddet vakası. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğit ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde hemşir arkadaşımız şiddete maruz kaldı. Sağlıkta şiddet yasası derhal çıkarılsın ve şiddet uygulayanlara gerekli cezalar verilsin" çağrısında bulundu. (MA)

Öne Çıkanlar