Urmiye Cezaevi’nde bir Kürt genci işkence ile katledildi

Urmiye Cezaevi’nde bir Kürt genci işkence ile katledildi
Urmiye Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şahin Deyrzade adlı Kürt gencin ağır işkenceler sonucu katledildiği belirtildi.

Kürdistan İnsan Hakları Derneği (KMMK), Urmiye Cezaevi’nde Şahin Deyrzade adlı Kürt bir gencin ağır işkenceler sonucu katledildiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada bir süre önce tutuklanan ve hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası verilen Deyrzade’nin Urmiye Cezaevi’nin 15 numaralı koğuşunda tutulduğu öğrenildi.Deryzade ile cezaevi yönetimi arasında yaşanan bir tartışmanın ardından Deyrzade’nin bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edildi.

28 Eylül’de ise ailesi aranarak Deyrzade’nin cenazesini alması istendi. KMMK’ye göre cezaevi idaresi, cenazenin alınması için Urmiye’deki Humeyni Hastanesi’ni adres olarak gösterdi.

Açıklamada, "Cenazenin çürümesi ve adli tıp doktorlarının bir sonuca varamaması için, Şahin Deyrzade’nin cenazesini morgda kusurlu bir bölüme yerleştirmişler ve çürümesini beklemişler. Bu şekilde Deyrzade’nin gerçek ölümünün ortaya çıkmasının önüne geçmek istemişler. Ölüm nedeni ‘kalp krizi’ olarak öne sürüldü. Cezaevinden gelen bilgiler ise işkence ile katledildiğini gösteriyor" denildi. (MA)

Öne Çıkanlar