Uzaktan eğitimde 6'ncı sınıf öğrencileri cinsel içerikli videolarla taciz edildi

Uzaktan eğitimde 6'ncı sınıf öğrencileri cinsel içerikli videolarla taciz edildi
Uzaktan eğitim için, zoom programını kullanan öğretmen ve öğrenciler, öğrenci isimleriyle derse dahil olan kişilerce taciz edildi.

Uzaktan eğitimin başladığı tarihten bu yana Bursa'da bazı kişiler online derslere saldırarak öğrencileri taciz ediyor. Durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e bildiren veliler, sorunun hâlâ çözülemediğini, online tacziciler yüzünden derslerin yapılamadığını söylediler.

Dijital eğitim platformu EBA üzerinden ders işlemek için zoom platformunu kullanan öğrenci ve öğretmenler, tacizcilerin ilk başta derslere bağlanıp şarı dinlettiklerini belirttiler. Ancak daha sonra çoğunlukla 6'ncı sınıf derslerine dahil olan tacizcilerin, cinsel içerikli küfürler ettikleri ve cinsel içerikli video yayını yaptıkları bilgisi verildi.

Yaşanan olayın ardından öğretmenler ve velilerin yine aynı program üzerinden yaptıkları bilgilendirme toplantısına da dahil olan siber zorbaların, öğretmen ve velilere siber polis olduklarını belirtip türlü hakaretlerde bulunmaları da son hareketleri oldu. Veliler, bu duruma bir an evvel çare bulunmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar