'Şehit' denilen polis memuru yüksekten mi düştü?

'Şehit' denilen polis memuru yüksekten mi düştü?
Hakkari Valiliği bombalı saldırı sonrası hayatını kaybettiği belirtilen Mehmet Ali Doğan'ın 'yüksekten düşme sonucu öldüğü' açıklamasını yaptı.

Yüksekova’da 3 Ağustos gecesi zırhlı araca yönelik bombalı saldırıda polis Recep Emre Yılmaz ile birlikte hayatını kaybettiği yönünde paylaşımlar yapılan Mehmet Ali Doğan için, Hakkari Valiliği'nin "yüksekten düşme" sonucu yaşamını yitirdiğini belirtilmesi soru işaretlerine neden oldu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Çobanpınar Meskan Tepe mevkiinde 3 Ağustos gecesi Kirpi tipi zırhlı bir aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu patlama yaşandı. Olay sonrası Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Yüksekova Çobanpınar Meşkan Tepe'den dönen polislerin içerisinde bulunduğu zıhlı kirpinin geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yolda düzenlen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ilk bilgilere göre 1 ağır 8'i hafif 9 polis yaralandı. Yaralı polisler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi" denildi.

Valilikten olayla ilgili bu açıklama yapılırken, bölgede görev yapan polis ve askerlere ait kimi sosyal medya hesaplarından ise saldırıda yaralandığı açıklanan 9 Polis Özel Harekat (PÖH) üyesinden 2’sinin hayatını kaybettiği yönünde paylaşımlar yapıldı.

AÇIKLAMA ÖNCESİ İSİM VE FOTOĞRAFLARI PAYLAŞILDI

Yapılan paylaşımlarda henüz ne valilik ne de diğer resmi kurumlardan bu yönlü bir bilgi açıklanmamasına rağmen Polis Özel Harekat (PÖH) üyeleri Mehmet Ali Doğan ve Recep Emre Yılmaz’ın hayatlarını kaybettiği belirtilip, yine iki isme ait fotoğraflar paylaşıldı. İki ismin düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybettiğine dair paylaşımda bulunanlar arasında kamu görevlileri de yer aldı.

VALİ VE KAYMAKAM DA ‘AYNI SALDIRI’ DEDİ

Bunlardan ikisi Çukurca Kaymakamı ve kayyumu Temel Ayca ile Diyarbakır Valisi Hasan B. Güzeloğlu oldu.

Çukurca Kaymakamı Temel Ayca adına kayıtlı hesabından şu paylaşımda bulundu: "Yüksekova'da dün gece el yapımı patlayıcı ile özel harekat aracına yapılan saldırıda 2 polisimiz şehit oldu. Hain PKK saldırısında şehit düşen P.Ö.H Mehmet Ali Doğan ve P.Ö.H Recep Emre Yılmaz'a Allah'tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun..."

Diyarbakır Valisi Hasan B. Güzeloğlu da adına onaylı hesabından "Bölücü terör örgütü Pkk’nın Yüksekova’daki hain saldırısında şehadete eren Özel Harekat Polisleri kahramanlarımız Mehmet Ali Doğan ve Recep Emre Yılmaz'a Rabbimden rahmet diliyorum.Ruhları şad,makamları cennet olsun" şeklinde paylaşımda bulundu.

Benzer şekilde iki polisin aynı saldırıda hayatını kaybettiği yönünde paylaşımlarda bulunan diğer bazı kişi ve hesaplar şöyle:

"* Yeşil Bereliler Pöh @davamizvatanPOH : Yine biz rahat uyuyalım diye, Dün Gece Hakkari Yüksekova'da ki Patlama da 2 Yiğidimizi Şehit Oldu!!! P.Ö.H Mehmet Ali Doğan P.Ö.H Recep Emre Yılmaz Ruhları Şa'd Olsun.

* Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz @TSKYAVUZ : Yüksekovada gece el yapımı patlayıcı ile özel harekat aracına yapılan saldırıda 2 polisimiz şehit oldu Hain PKK saldırısında şehit düşen P.Ö.H Mehmet Ali Doğan ve P.Ö.H Recep Emre Yılmaz'a Allah'tan rahmet dilerim Başımız sağolsun

* İYİ Parti Hakkari İl Başkanı Gazi Tatlı @Gazi21308797: Yüksekova'da dün gece el yapımı patlayıcı ile özel harekat aracına yapılan saldırıda 2 polisimiz şehit oldu. Hain PKK saldırısında şehit düşen P.Ö.H Mehmet Ali Doğan ve P.Ö.H Recep Emre Yılmaz'a Allah'tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun

* Ülkü Ocakları Eski Başkanı yiğit Emre Altun @YigitEmreALTUN : Yine biz rahat uyuyalım diye, Dün Gece Hakkari Yüksekova'da ki Patlama da 2 Yiğidimizi Şehit Verdik!!! P.Ö.H Mehmet Ali Doğan P.Ö.H Recep Emre Yılmaz Ruhları Şa'd Olsun !

* Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla Menderes Atilla @AtillaMenderes: "Hakkari Yüksekova'da" 2 şehidimiz var. P.Ö.H Mehmet Ali Doğan P.Ö.H Recep Emre Yılmaz Milletimizin başı sağolsun

* Terör Gerçekleriş @teroretavizyok_  : Pkk terör örgütünün Hakkari/Yüksekova'daki EYP'li saldırısında şehit olan P.Ö.H Mehmet Ali Doğan ve P.Ö.H Recep Emre Yılmaz.. Ruhları şad, mekanları cennet olsun...

* JÖH @johkuvvetler : Hakkari Yüksekovada PKKlı Teröristlerin EYP'li Saldırısında Şehit Düşen Kardeşlerimiz Şehit PÖH Recep Emre YILMAZ Şehit PÖH Mehmet Ali DOĞAN

* Özel harekat polisi Osman ŞEN @OsmanSEN42 : Şehit PÖH Recep Emre Yılmaz (Yüksekova patlaması) Şehit PÖH Mehmet Ali Doğan Yüksekova patlaması) Hakkâri kendi kanında boğulsa kinimiz soğumayacak !

* AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak @bayramsenocak : Hakkari Yüksekova'da hain terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Özel Harekât Polislerimiz Mehmet Ali Doğan ve Recep Emre Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun."

Bu paylaşımlardan sonra Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, saldırıda yaralanan polislerden sadece Recep Emre Yılmaz’ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Mehmet Ali Doğan’a dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Hayatını kaybeden Recep Emre Yılmaz için Hakkari’nin ardından memleketi Antep’de tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı.

VALİLİK ‘YÜKSEKTEN DÜŞME SONUCU’ DEDİ

Yılmaz ile birlikte aynı saldırıda hayatını kaybettiği ileri sürülen Mehmet Ali Doğan’a dair Valilik tarafından yapılan açıklamada ise, 28 Haziran’da "yüksekten düşme" sonucu yaralanması sonrası tedavisi gördüğü GATA’da yaşamını yitirdiği kaydedildi. Valiliğin o açıklaması şöyle: "28.06.2018 günü saat: 22.00 sıralarında İlimiz Yüksekova İlçesi Gölbaşı Polis Noktasında görevli Polis Memuru Mehmet Ali DOĞAN noktada bulunan kuleye çıktığı esnada yüksekten düşerek yaralanmış ve tedavisi için GATA’ya sevk edilmişti. GATA’ya sevk edilen Polis Memuru Mehmet Ali DOĞAN yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 03.08.2018 günü şehit olmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Hakkari Valiliği'nin olay sonrası yaralandığını duyurduğu polislerden ikisinin saldırıda hayatını kaybettiği yönünde ilk andan itibaren yapılan paylaşımlar sonra sadece Recep Emre Yılmaz'ın yaşamını yitirdiğinin açıklanıp, Mehmet Ali Doğan’ın saldırıdan bağımsız olarak "yüksekten düşme sonucu" yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğinin belirtilmesi kuşkuya yol açtı. Karşılaşılan bu son örnek, "Polis ve asker ölümleri kamuoyunun tepkisini azaltmak için gizleniyor mu?" sorularını beraberinde getirdi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar