Valilik, belediye başkanının imza atmadığı alkol satışı yasağının 'oy birliğiyle' alındığını duyurdu

Valilik, belediye başkanının imza atmadığı alkol satışı yasağının 'oy birliğiyle' alındığını duyurdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli Belediyesi ve Bolu Belediye Başkanı, valilikleri yalanlayarak kararda imzalarının bulunmadığını açıklamıştı.

Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Siyam Kesimoğlu'na vekalet eden Belediye Başkan vekili Arda Kolcular'ın imza atmadığını duyurmasına rağmen Kırklareli Valiliği, alkol satışına ilişkin yasak kararının 'oy birliği' ile alındığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer almayan alkol satışı yasağı İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla uygulanmaya kondu. Yasağa ilişkin tepkiler sürerken Antalya haricindeki illerde kararların oy birliği ile alındığı iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli Belediyesi ve Bolu Belediye Başkanı, valilikleri yalanlayarak kararda imzalarının bulunmadığını açıkladı. 

KARAR, SİTEDEN KALDIRILDI

Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Siyam Kesimoğlu da, "Ne ben ne de kurumumuzdan bir arkadaşım böyle bir karara imza atmadı" dedi. Kesimoğlu'nun bu açıklamasının ardından Kırklareli Valiliği'nin internet sitesinden söz konusu karar kaldırıldı.

Kırklareli Valiliği'nin sitesinden kaldırılan kararda, imza atmadıklarını açıklamasına rağmen kararın 'oy birliği' ile alındığının kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar