Valilik 'kayalıktan düştü' demişti, helikopterden atılan Turgut'ın gözaltına alındığı bölgede kayalık yok

Valilik 'kayalıktan düştü' demişti, helikopterden atılan Turgut'ın gözaltına alındığı bölgede kayalık yok
Helikopterden atılan ve 19 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Servet Turgut'un gözaltına alındığı bölgenin görüntülerinde kayalık olmaması dikkat çekiyor.

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan ve helikopterden atıldıkları belgelenen 7 çocuk babası Servet Turgut, 19 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Görgü tanıkları tarafından Turgut’un gözaltına alındığı söylenilen yerde kayalık olmaması ise Van Valiliği'nin "kayalıktan düştü" açıklamasının gerçeği yansıtmadığına işaret ediyor. 

Van Valiliği, Çatak ilçesinde "Yıldırım-10 Norduz" operasyonuna çıkan askerler tarafından Şırnak'ın Beytuşşebap ilçesine bağlı Çığlıca Köyü Yoğurtlu Mezrası'nda gözaltına alınan Servet Turgut hakkında "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığını iddia edilirken, görgü tanıklarının ifadeleri ise Servet Turgut ve birlikte gözaltına alındığı Osman Şiban'ın sağlıklı bir şekilde alındığı yönündeydi.

Turgut'un saman çuvallarının yanında olduğunu ve orada iken gözaltına alındığını belirten görgü tanıklarının ardından, samanlık bölgesinin görüntülerine ulaşıldı. Samanlığın olduğu yerin yakınında kayalık bölgenin olmaması dikkat çekiyor.

Servet Turgut’u görmesine izin verilmeyen ailesinin hastane önündeki bekleyişi ise sürüyor. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar