Adliye önünde gözaltına alınan Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı

Adliye önünde gözaltına alınan Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı
Dün geceyi gözaltında geçiren Halkevleri üyeleri için adli kontrol şartı konuldu.

Dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde, kaymakamlığın yasak kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan 9 Halkevleri üyesi adli kontol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 5 üniversiteliye destek için gittikleri Çağlayan Adliyesi önünde, kaymakamlığın yasak kararı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan 9 Halkevleri üyesi, savcının son anda karar değiştirmesi üzerine serbest bırakılmamıştı.

Avukatlar, ilk başta, "cumhurbaşkanına hakaret"ten açılan bir başka soruşturma nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Rüya Kurtuluş dışındaki 8 kişinin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılacağı bilgisini edindiklerini ancak akşam saatlerinde karar değiştiren savcının 9 kişinin tamamının sabah adliyeye çıkarılmasını istediğini söyledi.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten gözaltına alınan 9 Halkevci hakkında daha sonra açık kaynak taraması yapılarak, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle farklı suç isnatları da gündeme geldi.

İstanbul Valiliği de sürece müdahale ederek gece 23.16’da Halkevleri üyelerini hedef gösteren bir açıklama paylaştı. Valiliğin bu açık müdahalesi ile savcının karar değişikliğinin eş zamanlı olarak gerçekleşmesi dikkat çekti.

Akşam saatlerinde 9 Halkevleri üyesi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bütün Halkevcilere yurtdışına çıkış yasağı ve karakola giderek imza atma şartı konuldu. Karara göre MYK üyesi Rüya Kurtuluş haftada iki kez, diğerleri ise bir kez imza atacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar