Valilik 'yasağı' turistler için almış!

Valilik 'yasağı' turistler için almış!
Antalya Valiliği, alkol yasağına ilişkin ikinci bir açıklama yaptı. 'Yasak' değil turistlerin özgürce yaşamaları için alınmış bir karar olduğunu savundu.

HABER MERKEZİ- Antalya valiliğinden bugün yapılan açıklamada, basında ve sosyal medyada Antalya'daki alkol yasağına ilişkin yoğun haber ve paylaşımlara dikkat çekildi. Açıklamada, söz konusu kararın bir 'yasak' olmadığı turistlerin rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarının hedeflendiği söylendi.

Valiliğin söz konusu açıklaması şöyle:

"Bahse konu kararın şehrimizde alkol tüketilen (Otel, Bar, Restoran, Pub, turizm belgeli tesisler vb…) mekânlara yönelik hiçbir düzenleme içermemesine rağmen, "Antalya’da turizmi bitirecek karar", "Alkol içmeyi yasaklayan karar", " özgürlükleri kısıtlayan karar" gibi manipüle edici ve gerçeği yansıtmayan haberler yapılmıştır.

Haberde de belirtildiği üzere, söz konusu karar, şehrimizde "huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla" alınmıştır. Valilik Kararı, "kentimizde yaşayan insanların ve bölgemize tatil amaçlı gelen yabancı ve yerli turistlerin rahatsız edilmeyeceği, kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile kent mobilyalarının korunacağı, halkın halkımızın huzur ve güven içerisinde gündelik yaşamını sürdürebileceği bir ortamın tesis edilmesini" amaçlamaktadır.

Herkes bilmelidir ki, ülkemiz turizminin başkenti olan Antalya’mız başta olmak üzere, dünyanın her yerinde turistler, kendisinin ve bulunduğu çevrenin rahatsız edici olmamasını ve güvenli olmasını ister. Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz.

Ayrıca, kararda her şeyin açık ve net olmasına rağmen "Antalya’da turizmi bitirecek karar", "Alkol içmeyi yasaklayan karar" gibi başlıklarla haberleştirilmesini, habercilik etiği açısından doğru bulmadığımızı ifade ederiz."

Öne Çıkanlar