Valilikten ikinci 'havlu' açıklaması: Farklı bir amaç gütmemiş

Valilikten ikinci 'havlu' açıklaması: Farklı bir amaç gütmemiş
Balkonuna astığı havluda Britanya bayrağı deseni olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan İran uyruklu kişiyle ilgili Kayseri Valiliği, 'Durum tutanak altına alınmıştır' dedi.

Kayseri’de İran uyruklu bir kişinin balkonuna astığı Britanya bayrağı desenli havlu nedeniyle gözaltına alınmasının ardından Kayseri Valiliği ikinci bir açıklama daha yaptı.

İlk açıklamasında "Şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" diyen Valilik ikinci açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs 2020 tarihinde basın büromuzca yapılan kısa açıklamanın yanlış anlamalara sebebiyet verebileceği düşüncesiyle daha ayrıntılı açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Dün kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle saat tam 19:19’da bayraklarımızla İstiklal Marşımızı okumak için balkonlarına çıkan vatandaşlarımız bir evin balkonunda asılı yabancı bir bayrağı görünce saat 19:19’da Ülkemiz genelinde yapılan programa aykırı bir durum olarak değerlendirerek şikâyet ve ihbarlarda bulunmuşlardır. Bunun üzerine ilgili şahıs hakkında yapılan şikâyet ve ihbarlar neticesinde şahsın bilgisine başvurulmuş, yapılan görüşmelerde şahsın farklı bir amaç gütmediği anlaşılmış ve durum tutanak altına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'ISLAK OLAN HAVLUMU KURUTMAK İÇİN ASTIM'

Dün akşam Kayseri’de Mohammad Reza K., havlusunu kurutmak için balkonuna asmış, bu sırada balkonlarında bulunan bazı kişiler havluda Britanya bayrağı desenleri olduğu gerekçesiyle tepki göstermiş, mahalleye çağrılan polislar de Reza K.’yi gözaltına almıştı. Kayseri Valiliği söz konusu kişi hakkında işlem başlatıldığını belirten bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, "Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" denilmişti. Reza K. ise ifadesinde, "Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar