Van Cezaevi’nde şüpheli ölüm: 20 yaşındaki tutuklu öldü, idare 'kalp krizi' dedi

Van Cezaevi’nde şüpheli ölüm: 20 yaşındaki tutuklu öldü, idare 'kalp krizi' dedi
Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 20 yaşındaki Şervan Can Güder adlı tutuklu şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu Can Güder (20), kaldığı cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Cezaevi İdaresi tarafından bugün saat 11.00’da ailenin aramasına üzerine Güder’in yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Güder’in cenazesi, ailesi ve avukatı olmadan Van Yüzüncü Yıl Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. ATK, Güder’in "kalp krizi" sonucu yaşamını yitirdiği kaydetti.

YENİDEN OTOPSİSİ İSTENDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Van’a gelen Güder’in aile bireyleri, ATK işlemlerinin ardından cenazeyi teslim alarak Yüksekova ilçesine götürdü. Aile ve avukatlarının itirazı üzerine Van’dan alınan cenazenin yeniden ön otopsisi yapılmak üzere  Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü aktarıldı. 

YÜKSEKOVA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 20 yaşındaki Şervan Can Güder, memleketinde toprağa verildi.

Hem mezarlık hem hastane etrafını ablukaya alan polis, gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasını engelledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede ve HDP Yüksekova İlçe Örgütü yöneticileri de cenazeye katıldı.

Defin işleminin ardından kitle mezarlıktan ayrıldı.

Aileden edinilen bilgilere göre Güder’in kronik bir hastalığı bulunmadığı, herhangi bir ilaç kullanmadığı ve ölümünün şüpheli olduğu aktarıldı.

"Suça sürüklenen çocuk" olarak yargılanan Güder’in 18 yıl ceza aldığı öğrenildi. (MA)

Öne Çıkanlar