Van depremindeki ağıdıyla akıllara kazınan yurttaş kalp krizi geçirdi

Van depremindeki ağıdıyla akıllara kazınan yurttaş kalp krizi geçirdi
İran’da meydana gelen depremden etkilenen Van’da yıkılan evinin başında feryat etmesiyle hafızalara kazınan Fettah Arslan adlı yurttaş kalp krizi geçirdi. Arslan, yoğum bakıma kaldırıldı.

Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5.9'luk depremde Van'ın Başkale ilçesi Özpınar (Elbîs) Mahallesi'ndeki evi yıkılan ve feryatlarıyla depremin sembolü haline gelen Fettah Arslan isimli yurttaş kalp krizi geçirdi.  

Dün akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Arslan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre burada tedavi altına alınan Arslan'a anjiyo yapıldı.  

Tedavisi süren Arslan'ın yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

Evi yıkılan Aslan'ın birçok hayvanı enkazın altında kalmış, Mezopotamya Ajansı kameraları Arslan’ın feryatlarına tanıklık ederek kaydetmişti.


NE OLMUŞTU?

23 Şubat'ta İran’ın Türkiye sınırındaki Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, komşu ülkede 43 köyde hasar oluşurken can kaybı yaşanmamıştı. Sabah saat 08.53’te meydana gelen deprem Türkiye'de Van, Kars, Ağrı ve Hakkari’de de hissedilmişti.

Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Kaşkol ve Gelenler köylerinde çok sayıda yapı yıkılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toplam 13 köyde 254 konut ve 297 ahırın yıkık, 694 yapının da ağır hasar aldığını açıklamıştı.

Depremden etkilenen Van'da 4'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar