Van ve Dersim'de korona virüsü nedeniyle karantina

Van ve Dersim'de korona virüsü nedeniyle karantina
Van'da Başkale, Çaldıran ve Çatak ilçelerine bağlı 2 mahalle ve 2 mezra ile Dersim'im Mazgirt ilçesine bağlı bir köy karantinaya alındı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentte korona virüsü (Covid-19) test sonucu çıkan kişiler olduğunu söyledi.

Skype üzerinden kentteki basın mensuplarına açıklama yapan Vali Bilmez, "Göçmenlerden kaynaklanan pozitif bir vakamız yok. Bu olmadığı gibi Çaldıran, Özalp, Saray ve Başkale sınır mahallelerinde ve ilçelerde herhangi bir vakamız yok. Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç, Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi ile Çatak’ın Alacayer Mahallesi’ne bağlı Tellikaya ve Çemik mezraları karantinaya alındı. İl dışından gelen kişilerin mahallelilerle kurduğu temas ve bunların korona testinin pozitif çıkmasından kaynaklıdır" dedi.

5 HASTANE PANDEMİ HASTANESİ OLARAK BELİRLENDİ

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Van’da "Evde kal" çağrısına genel anlamda uyulduğunu, tedirgin olanların yanı sıra konuyu önemsemeyenlerin de bulunduğuna dikkati çeken Bilmez, bugünden sonra daha katı denetimlerin olacağını, belirlenen kurallara uymayanlara idari para cezasının uygulanacağını belirtti.

Van genelinde 500 yoğun bakım yatağının bulunduğunu, 5 hastanenin pandemi hastanesi olarak belirlendiğini dile getiren Bilmez, "Solunum cihazı konusunda da bir sıkıntımız yok. İlk vakamız bir umreciydi. Taburcu edilebilecek noktaya geldi. Durumu kötü olan bir vakamız yok. Bütün vakalarımızdan olumlu sonuçlar alıyoruz. Yatak konusunda da bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

DERSİM'DE DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı, 64 kişinin yaşadığı Riçik (Geçitveren) Köyü de İstanbul’dan gelen bir ailenin iki ferdinde koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Adana’da yaşayan H.D. isimli yurttaş İstanbul’a giderek annesi ve kardeşini alıp yaklaşık 15 gün önce köye geldi. 4 gün önce rahatsızlanması üzerine ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan H.D.’de koronavirüs tespit edildi. Ailenin diğer bir ferdi olan S.D.’nin de önceki gün rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede test sonucunun pozitif çıkması üzerine aileden geriye kalan 4 ferdi dün ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürülerek karantinaya alındı. Köy ise, giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı.

Köyün karantinaya alınması sonrası sağlık ekipleri köylülere maske ve eldiven dağıttığı öğrenildi.

Riçik Köyü adına kayıtlı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "Köyümüzdeki korona virüsü vakaları tespit edilmiş ve vaka tespit edilen hastalar hastaneye kaldırılmıştır. Köyümüz tedbir amaçlı giriş, çıkışlara kapatılmış ve sağlık ekibi tarafından karantinaya alınmıştır. Bu üzücü olaydan dolayı başta hastalarımıza, yakınlarına ve tüm köyümüze geçmiş olsun dileriz.  Bu süreçte köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmamalarını rica ederiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar