Varank, Hazine yardımı üzerinden CHP'yi hedef aldı

Varank, Hazine yardımı üzerinden CHP'yi hedef aldı
Kılıçdaroğlu'nun 100 bin liralık otelde kaldığını öne süren Bakan Varank, "CHP, bu yıl vergilerinizden 149 milyon lira yardım alacak" dedi. AKP'nin Hazine yardımı 280 milyon TL.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videodaki otel odasının geceliğinin 100 bin TL olduğunu iddia etti ve partilere verilen Hazine yardımı üzerinden CHP'yi hedef aldı. 

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videodaki otel odasının gecelik fiyatının 100 bin liradan fazla olduğu iddiası üzerine sosyal medya hesabından mesaj atan Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Her yatırımdan sonra, "cebinizden mi yapıyorsunuz? benim vergim, yapacaksınız tabi" diyen muhalifler için yazayım: Gecesi 100 bin lira olan Hilton kral dairesinde kalmayı seçen Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduğu CHP, bu yıl vergilerinizden 149 milyon lira hazine yardımı alacak."

PARTİLER NE KADAR HAZİNE YARDIMI ALIYOR?

Siyasi partiler kanuna göre en son parlamento seçimlerime katılmış ve genel barajı aşmış partilere toplamda her yıl o yılki genel bütçe gelirlerinin 5 binde ikisi oranında ödeme yapılıyor. Bunun haricinde barajın altında kalmasına rağmen yüzde 3'ten fazla oy alan partilere de en düşük yardımı alan partiyle orantılı olarak destek veriliyor. Seçim yıllarında bu miktar 3 katına çıkıyor.

Meclise sunulan bütçe taslağında 2022 yılı genel bütçe gelirlerinin 1 trilyon 448 milyar 944 milyon 742 bin lira olması bekleniyor. Buna göre barajı aşan partilere toplam hazine yardımı 579 milyon 577 bin 896 lira olacak. Bunun haricinde İYİ Parti de destek alacak.

Partilere yapılacak yardımın miktarı ise en son genel seçimde aldıkları oy oranına göre belirleniyor. Buna göre;

AK Parti 280 milyon 279 bin lira
CHP 149 milyon 134 bin lira
HDP 77 milyon 65 bin lira
MHP 73 milyon 99 bin lira
İYİ Parti 65 milyon 588 bin lira alacak.

Erken seçim olması halinde partiler bu miktarların 3 katını alacak. Öyle bir durumda partilere ayrılacak ödenek 2 milyar liraya yaklaşacak.

ÖZTRAK'IN YANITI: KİŞİ KARŞISINDAKİNİ KENDİ GİBİ BİLİRMİŞ

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da kaldığı otele ilişkin gündeme gelen iddialar ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın bu konuyu "CHP içi kriz" olarak yorumlamasına ilişkin soruya CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şu yanıtı vermişti:
"O kadar akıl yok ki Genel Başkanımızın videosunun gecesinde aynı sisteme baş vuruyorlar. Otel Hilton Harbiye, troller hemen devreye. Aynı dakika yandaş gazeteciler, bomboş işler. Bu mekanizmayla insanları hapse atıyorlar. İşte sarayın meşgalesi bu. İşte Genel Başkanımızın anlattığı şey tam olarak da bu. Hepsi aynı tweeti atmış, akıl fukarası olmak lazım. Hamza Dağ'a daha da şunu söyleyeyim, kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Önce burnuna pudra şekeri çeken danışmanın fotoğraflarını kim verdi araştırsın."

Öne Çıkanlar