Varlık Fonu 18 ayda stratejik plan hazırladı

Varlık Fonu 18 ayda stratejik plan hazırladı
Ağustos 2016 tarihinde kurulan Türkiye Varlık Fonu 18 aydır iş yapmıyor. Kurum için hazırlanan stratejik planın geçen hafta Başbakanlık'a iletildiği ifade edildi.

EKONOMİ - Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkan Vekili Himmet Karadağ, kurumun faaliyete geçmesine yönelik çalışmaların ilerlediğine işaret ederek, stratejik planın geçen hafta Başbakanlık’a iletildiğini söyledi.

Karadağ’ın portföy yönetim şirketi olarak nitelediği TVF ekonomik büyümeyi hızlandırmak, uluslararası kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmek ve büyük projelere kaynak yaratmak amacıyla Ağustos 2016’da kuruldu.

TVF’ye çeşitli banka ve şirketlerdeki kamu hisseleri, bazı KİT’ler, gayrimenkuller ile at yarışları ve şans oyunlarına dair lisanslar 49 yıllığına devredilmişti. TVF’ye Hazine veya Özelleştirme İdaresi’nin hisseleri devredilen bazı büyük şirketler arasında Ziraat bankası, THY, Halkbank , Türk Telekom, BOTAŞ, TPAO ve Borsa İstanbul bulunuyor.

Karadağ bugün düzenlenen basın toplantısında bağımsız denetim, kuruluş süreci ve varlık değerlemelerinin "yeni yeni" tamamlandığını, hızlı ilerlemenin "sağlıklı olmadığını" ifade etti.

Karadağ gazetecilerin sorusu üzerine, "(Önceki başkan döneminde) sunulan stratejik planı revize ederek geçtiğimiz hafta içinde Başbakanlık’a ilettik. Oradaki gündeme göre dönüşler olduktan sonra ilerleme sağlanacak" dedi.

Değerleme kuruluşlarının şu anda TVF’nin sahip olduğu şirketlerin finansalları üzerinde çalıştığını ifade eden Karadağ, "Stratejik planla beraber geçici finansallarımızı, en azından açılış rakamlarımızı da önümüzdeki hafta itibariyla sunabiliyor olacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar