Veliler indirim talep edince, yönetim öğrencilerin kaydını sildi

Veliler indirim talep edince, yönetim öğrencilerin kaydını sildi
Velilerin indirim talebine okul yönetiminin yanıtı öğrencilerin kaydını silmek ve velileri e-okul sisteminden atmak oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle hem kamuda hem özel okullarda okuyan milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim alıyor.

Hürriyet'in haberine göre, Erenköy'de bulunan anaokuluna kayıtlı 4 yaş grubundaki 11 öğrencinin velisi ortak bir karar alarak, 40-50 bin TL ödedikleri okul yönetimine yazılı bir talep iletti. 

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitimde istenen verimin sağlanamadığını düşünen veliler, ödedikleri ücretin belirli bir miktarının iadesini, kullanılmayan kırtasiye malzemesinin de iadesini istedi.

PARA VE EŞYALAR İADE EDİLDİ

Okul yönetiminden herhangi bir yanıt alamayan veliler, banka hesaplarına yatırılan para tutarlarını görünce şaşırdı. Okul, velilerin her birinin hesabına 12-13 bin lirayı iade etti. Bu tutar, eğitimin kalan aylarının parasıydı. Hatta bir velinin hesabına 12 bin 784 TL’nin yanı sıra gelecek yıl için ödediği 58 bin 320 TL daha yatırıldı.

Veliler, hesaplarındaki parayı görür görmez okul muhasebesini aradı ancak yanıt alamadı. Şaşkınlık içinde olan aileler ilk şoku atlamadan ikinci bir şok daha yaşadı. Okul idaresi, öğrencilere ait eşyaların tamamını birer koliye koyarak ailelerin adresine gönderdi.
Habere göre, aileler esas şoku ise online eğitim imkanı veren 'Eğitim Yönetim Sistemi'ne girmeye çalıştıklarında yaşadı. Veliler, öğrencilerinin uzaktan eğitime katılması için e-okul sistemine girmeye çalışsa da başaramadı.

Başlangıçta, teknik bir hata olduğunu düşünen veliler gerçeği kısa süre içinde öğrendi. Okul yönetimi, kendilerinden indirim talebinde bulunan ve kullanılmayan kırtasiye malzemelerinin de iadesini isteyen 11 velinin tamamını sistemden attı.

Öne Çıkanlar