Viçefest Davası'nda savcı, Fındıklı Belediye Başkanı hakkında 3 yıl hapis istedi

Viçefest Davası'nda savcı, Fındıklı Belediye Başkanı hakkında 3 yıl hapis istedi
Davanın 25 Nisan tarihine ertelendiğini anımsatan Çervatoğlu, 'Fındıklı halkıyla birlikte, Fındıklı halkının iradesini avukatlarımız ile birlikte savunacağız.' dedi.

Fındıklı Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen festivalde çıkan olaylar nedeniyle açılan davanın bugünkü duruşmasında savcı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu hakkında 3 yıla kadar hapis cezası ve ‘hak mahrumiyeti’ talep etti. Çervatoğlu, "Aslında tanıkken sanık olduğumuz dava. Bu mütalaa, Fındıklı'da yoksulluğa, yolsuzluğa karşı mücadele eden halkın kendi iradesi, meci anlayışını yok etme çabasıdır" dedi. 

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 3 yıl önce düzenlenen Viçefest'te, Mor ve Ötesi müzik grubunun sahne aldığı sırada seyirciler arasında tartışma yaşanmış; festival görevlileri, tarafları alan dışına çıkarmıştı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve festival komitesi, olaylar sırasında havaya 2 el ateş eden polis memuru hakkında şikayetçi olmuş, ancak savcılık kovuşturmaya yer bulunmadığına karar vermişti. Olaylara ilişkin daha sonra Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu ve 5 festival görevlisi hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme ve kasten yaralama’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS

Davanın Pazar 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıklar Gökmen Turna, Onur Erşahin ile Paşa Mert Şengül’ün beraatı talep edilirken Ercüment Cervatoğlu ve Yücel Oğuz’un, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 261/1 maddesinde tanımlanan ‘kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca sanıklar Cervatoğlu ve Oğuz hakkında, TCK'nın 53. maddesi kapsamında 'hak mahrumiyeti'ne karar verilmesi talep edildi.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan CHP'li Çervatoğlu, "Bugün, üç yıl önce gerçekleştirdiğimiz festivalin davası vardı. Aslında tanıkken sanık olduğumuz dava. Suçsuz, olayı yatıştıranlarken olayın büyümemesi için canla, başla çalışan personelimiz ile birlikte şahsımın uğraşına karşı tam da sanık sandalyesine bilinçli oturtulan dava bugün görüldü" dedi. 

Çervatoğlu, davayı ‘siyasi bir dava’ olarak nitelendirerek, "Onun olduğu ortaya çıktı. Bugün savcının mütalaasında hak mahrumiyeti de söylenerek, yani Fındıklı halkının iradesini yok sayarak şahsım ve bir çalışanımız Yücel Oğuz'un cezalandırılması konusunda mütalaa verilmiştir. Bu mütalaa, aslında Fındıklı halkının iradesini, meci anlayışını kabullenmemektir. Bu mütalaa, aynı zamanda halkın yönetime katılmasını kabullenmemektir. Bu mütalaa, aynı zamanda yolsuzluk ve yoksulluk düzeninin sürmesi demektir. Fındıklı'da yoksulluğa, yolsuzluğa karşı mücadele eden halkın kendi iradesi, meci anlayışını yok etme çabasıdır. Bundan rahatsız olan zümreler, hukukun üstünlüğünü savunup ‘üstünlerin hukukunu yeneceğiz’ diyenler, aslında kendi üstlerini oluşturup halkı cezalandırmak istemektedirler" diye konuştu. 

Davanın 25 Nisan tarihine ertelendiğini anımsatan Çervatoğlu, "Fındıklı halkıyla birlikte, Fındıklı halkının iradesini avukatlarımız ile birlikte savunacağız. Meci anlayışını daha da büyüteceğiz. Bu tür yalan, yanlış, iftira dolu beyanlarla açılan davaların sonucu her zaman halkın nezdinde mahkum olacaktır. Sonuçta halk kazanacaktır" dedi. 

Çervatoğlu, 25 Nisan'da yurttaşları Pazar Adliyesi'nde görülecek davaya davet etti. 

Öne Çıkanlar