Virginia Vallejo: Çirkin ve suçlu Escobar'a aşık oldum

Virginia Vallejo: Çirkin ve suçlu Escobar'a aşık oldum
Uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın her şeyini bilen sevgilisi Virginia Vallejo’nun yazdığı kitap filme uyarlandı. Vallejo ‘Çirkin ve suçlu bir adamı sevdim’ diyor.

YAŞAM- Uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın beş yıl ilişki yaşadığı gazeteci Virginia Vallejo eski sevgilisini anlattığı "Pablo’yu Sevmek, Escobar’dan Nefret Etmek" adlı kitabı filme çevrildi. Vallejo, kitabında Escobar ile nasıl taşındığını, neden ayrıldıklarını, uyuşturucu baronun bilinmeyen yönlerini anlatıyor. Virginia Vallejo, "Aile tutuklanmamak için narko-başkanlara rüşvet verdi. Bir çete gibi çalışıyorlardı, biri paraları topluyordu, mesela kız kardeş muhasebeci gibi çalışıyordu" diyor.

Habertürk'ten Nalan Koçak, beş yıl ilişki yaşadığı eski sevgilisini anlattığı kitabı filme uyarlanan Virginia Vallejo ile röportaj yaptı. Miami’de yaşayan 68 yaşındaki Vallejo, Escobar ailesinin uyuşturucu baronunun imajı üzerinden çok büyük bir endüstri yarattıklarını belirtiyor:

"Ben kitabımı yazdığımda kimse Escobar’ın adını bile anmıyordu, Kolombiya’nın Bin Ladin’iydi. Neden o korkunç adama şunu sormadınız: babası 25 milyar dolardan neden tek bir kuruş bile bırakmadı onlara?"

Röportajda Vallejo, Pablo Escobar’ın 1982 yazında tanıştığını hatırlatıyor. O yıllarda televizyon dünyasının starı olduğunu belirten Virginia Vallejo, şöyle devam ediyor:

"Dönemin başkanının yeğeniyle nişanlıydım. Nişanlım da gerçekten ülkedeki en yakışıklı adamdı. Pablo da oradaydı, gördüğümde hiçbir şey hissetmedim, ilgimi çekmedi. Çekici ya da yakışıklı bir adam değildi. O zaman 33 yaşındaydım. Pablo’yla yaşıttım. O hafta sonu yaşananlar gerçekten çok tuhaftı. 6 ay sonra maalesef nişanlımdan ayrıldım. Escobar, bunu öğrenmiş hemen beni memleketi Medellin’e davet etti… Uyuşturucu kaçakçısı olduğunu bilmiyordum. Herkes ondan fakirlere yardım eden, güçlü bir siyasetçi olarak bahsediyordu. Zamanla aslında çekici ve çok zeki olduğunu fark ettim. O kadar eğlenceli bir adamdı ki beni kendine âşık etti."

"Ülkede kiminle istesem evlenirdim" diyen Vallejo,  "Fakat hep ilişkilerimin derin aşkla yaşanmasını istedim. Gittim toplumun en düşük sınıfından, suça bulaşmış, köylü ve çirkin bir adama âşık oldum. Beni tüm kalbiyle sevmeseydi böyle bir adama nasıl âşık olurdum ki?" diyor.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

Ayrılık süreci nasıl başladı?

Yaptığı şeyleri öğrendikçe Pablo’yu defalarca terk ettim. Her seferinde kollarına dönmem için bana yalvardı. En büyük hayali onun biyografisini yazmamdı. İlişkimizin son döneminde beni o yarattığı dehşete tanık olmaya zorladı, böylece hepsini kaleme alabilecektim. Bana o zavallı ülkeyle ilgili neler planladığını anlatınca her şeyi göze aldım, gittim.

- Escobar dönemine dair dosyalar daha sonra açıldı ve siz davalarda tanıklık ettiniz.

Evet mesela Adalet Sarayı Baskını. Kitabımda Escobar’ın radikal gruplar ve Kolombiya ordusuyla nasıl bağlantılı olduğunu anlattım. Benimle birlikteyken baskının ipuçlarını vermişti.

Alberto Santofimio davasında da tanıklık ettiniz ve dosya kapatıldı. Sonra ölüm tehditleri almaya başladınız değil mi?

Evet Amerikan elçiliğine sığındım. Üst düzey suç dosyalarında bilgi vermek karşılığında tabii ki. Beni özel bir uçakla Kolombiya’dan çıkarıp Miami’ye götürdüler.

- Öldürülürseniz diye bir video da kaydetmişsiniz...

Evet kendimi garantiye almak istedim. Videoda Santofimio ve Başkan Lopez’i suçladım. Video ABD’ye kaçtıktan bir hafta sonra TV kanallarından birinde yayınlandı. Kolombiya’yı adeta paralize etti. 14 milyon kişi yayını izledi."

Virginia Vallejo, ünlü baron Escobar ile aşklarını 2007’de "Pablo’yu Sevmek, Escobar’dan Nefret Etmek" adlı kitabında yazdı. Kitap filme çekildi. Escobar’a Javier Bardem, Vallejo’ya Penelope Cruz hayat verdi. Filmin fragmanı Narcos’un yeni sezonuyla yayınlandı.

Öne Çıkanlar