Washington: İnsana haklarına saygı konusundaki tavrımız değişmedi

Washington: İnsana haklarına saygı konusundaki tavrımız değişmedi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'de insan haklarını desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, 'istenmeyen kişi' krizine neden olan Kavala açıklamasıyla ilgili olarak "İnsan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğüne olan taahhüdümüze güçlü bir şekilde bağlıyız." ifadelerini kullandı.

Euronews'in aktardığına göre, büyükelçileri sınır dışı etmekten vazgeçen Erdoğan'ın açıklamalarını not ettiklerini belirten Ned Price, Türkiye'de insan haklarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sözcü, pazartesi günü büyükelçiliklerden yapılan açıklamanın sadece Viyana Sözleşmesinin 41 Maddesiyle ilgili duruma açıklık getirmek için yapıldığını söyledi. Ned Price ayrıca, NATO müttefiki Türkiye ile tüm anlaşmazlıkların çözümü için işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçilerine yönelik, "Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimse bu ülkede barınamaz" sözlerinin 'not edildiğini' açıkladı. Bakanlık açıklamasında 18 Ekim'de Osman Kavala'ya yönelik açıklamanın Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesiyle tutarlı olduğu da belirtildi.

NTV'den Hüseyin Günay'ın haberine göre; 

ABD Dışişleri şu açıklamaları yaptı: 

•Erdoğan’ın açıklamalarını not ettik.

•Ekim 18'de Kavala ile ilgili açıklama Viyana anlaşmasının 41. maddesiyle tutarlıdır.

•Tüm anlaşmazlıkları dile getirmeye devam edeceğiz.

•ABD Büyükelçisi Türkiye’de'dir.

Öne Çıkanlar