Warner Bross’tan Harry Potter hayranlarına müjde

Warner Bross’tan Harry Potter hayranlarına müjde
Tom Riddle'in kayıp on yılı “Voldemort: Varisin Kökenleri” ismi ile Youtube’da ücretsiz olarak yayınlanmak üzere Warner Bross'dan onay aldı.

KÜLTÜR SANAT - Harry Potter serisinin hayranlarına Warner Bross'dan sevindirici haber geldi. Voldemort’un gençliğini anlatacağı "Varisin kökenleri" adlı filmin yayınlanmasına Warner Bross onay verdi.

Tom Riddle‘ın okul yaşamından günlük yazmak, Hortkuluk araştırmaları ve yüksek başarılarla geçen bir öğrencilik hayatı dışında bildiğimiz pek birşey yok. Riddle'ın ortadan kaybolduğu 10 yıl boyunca neler yaptığı hayranlarının merak konusuydu. 

İtalya’dan bir grup bağımsız Potterhead film yapımcısı, bunu düşünüp, kendi kurgularını yarattı. Bu gençler Harry Potter ve Melez Prens kitabını okuyup Tom Riddle‘ın, geçmişine gitmeyi hedefleyip, kendi bağımsız çalışmalarını gerçekleştirdi. "Voldemort: Varisin Kökenleri" filmi gençlerin azmi ile yayına hazırlandı.

Filmin kısa öyküsünde Tom Riddle'in kayıp on yılı ele alınıyor. Senaryoya göre; "Tom Riddle Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan mezun olduktan sırra kadem basar. On yıl sonra, yeni güçler ve yeni bir isimle geri gelir. Karanlık büyünün gizemlerini araştırmaya doğru çıktığı yolculuk onu içten bir şekilde değiştirmiştir. Onu şimdiki emelinden, ölümsüzlüğe ulaşmaktan alıkoymak ise eski okul arkadaşlarına düşer."

Başlangıçta Warner Bross, projeye karşı filmin hakları üzerinden olumsuz tutum geliştirilirken, filmin bağımsız yapımı ve tanıtıcı konsept fragmanının yayınlanmasından sonra olumlu yaklaşır. "Voldemort: Varisin Kökenleri" Youtube’da ücretsiz olarak yayınlanması kaydı ile Warner Bross'dan onay aldı. 

Warner Bross ile sağlanan anlaşmada sonucunda, bağımsız yapımı gerçekleşen filmde Tom Marvolo Riddle’ın gençliği ve Voldemort’a dönüşümü Harry Potter’ın altıncı kitabı olan Melez Prens’teki ilgili bölümleri ilham kaynağı olarak senaryoyu belirliyor.

Independent’ın haberine göre, kar amacı gütmeden Youtube’da yayınlanması planlanan filme Warner Bross şirketinden onay geldi. "Kickstarter" adlı site üzerinden filmin bütçesini toplamak için bağış kampanyası düzenleyen yapımcılardan biri olan Gianmaria Pezatto, gelişmeyi şu sözlerle duyurdu: "Filme için bağış topladığımız sırada bizimle bağlantıya geçen Warner Bross ile özel bir görüşme yaptık. Şu an için tek söyleyebileceğim filmin yapımına kar amacı gütmemesi kaydıyla izin verdikleri."

'Voldemort: Varisin Kökenleri' Türkçe altyazılı fragman:


 

Öne Çıkanlar