WHO: Covid-19 mutasyonlarını takip etmek zorlaşıyor

WHO: Covid-19 mutasyonlarını takip etmek zorlaşıyor
Covid-19 vakalarının bazı bölgelerde arttığına işaret eden WHO, virüsün ne şekilde mutasyona uğradığını takip etmenin giderek zorlaştığını açıkladı.

Foto: Reuters / Pyongyang-Kuzey Kore


Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs (Covid-19) vakalarının bazı bölgelerde arttığına dikkat çekerek, virüsün ne şekilde mutasyona uğradığını anlamanın giderek zorlaşmasından endişe duyduklarını açıkladı.

WHO’nun Cenevre merkezindeki basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, Covid-19'a dair son gelişmeleri değerlendirdi. Ghebreyesus, son bir haftadır Kuzey Kore'yi vuran Covid-19 dalgasını ele alarak, "Nüfusunun aşısız olduğu ve çok sayıda kişinin ağır hastalık ile ölüm riski taşıdığı ülkede Covid-19'un daha fazla yayılmasından endişe duyuyoruz" dedi.

Kuzey Kore'deki sağlık sisteminin zayıflığına dikkat çeken Ghebreyesus, Covid-19 ile mücadeleye dair bilgi ve veri paylaşımında Kuzey Kore'ye yardım etmeye hazır olduklarını belirtti.

‘VİRÜSÜN MUTASYONLARINI TAKİP ETMEK ZORLAŞIYOR’

Ghebreyesus ayrıca çok sayıda bölgede vakaların arttığına işaret ederek, "Çok sayıda ülke test ve genom sıralaması kapasitesini düşürdüğü için virüsün nasıl mutasyona uğradığını takip etmek giderek zorlaşıyor" ifadesini kullandı.

Cenevre'de 22 Mayıs'ta başlayacak Dünya Sağlık Toplantısı'nın çok kritik önem taşıdığını belirten Ghebreyesus, "Toplantıda salgının yanı sıra acil durumun nasıl sonlandırılacağı, aşılar ve antiviral ilaçlara ulaşımın artırılması konuları ele alınacak" dedi.

Öne Çıkanlar