WHO'nun yıllık toplantısı başladı: Çin Devlet Başkanı suçlamaları reddetti

WHO'nun yıllık toplantısı başladı: Çin Devlet Başkanı suçlamaları reddetti
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Çin'i önlem alma konusunda geç kalmakla suçluyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Cenevre'de başlayan yıllık toplantısında video konferans yoluyla konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yeni tip koronavirüsle ilgili olarak (Covid-19) çok sayıda ülkenin talep ettiği uluslararası soruşturmayı 'salgın sona erdikten sonra' destekleyeceklerini belirtti. Şi Cinping, salgınla ilgili Pekin'e yöneltilen suçlamaları reddederek her zaman şeffaf olduklarını ve sorumlu davrandıklarını ifade etti.

100'ü aşkın ülke, Covid-19 salgının çıkış noktası ve yayılmasına ilişkin uluslararası soruşturma başlatılmasını talep ediyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping aşının bulunması halinde bunu bütün ülkeler ile paylaşma sözü verdi. Koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülecek çalışmalar doğrultusunda 2 yıl içinde 2 milyar dolar harcama yapılacağını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Çin'i önlem alma konusunda geç kalmakla suçluyor.

İlk defa video konferans yoluyla yapılan Dünya Sağlık Örgütü toplantısında Avrupa Birliği'nin talebi üzerine krize yönelik uluslararası cevap konusu da tartışılacak.

MERKEL: HİÇBİR ÜLKE TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ

Merkel, koronavirüs krizinin üstesinden gelmek için bütün ülkelerin el ele birlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. Almanya başbakanı hiçbir ülkenin tek başına bu sorunun üstesinden gelemeyeceğini belirtti.

Markel, Dünya Sağlık Örgütü'nün iyileştirilmesi ve finansman sorununun yaşanmaması için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyledi.

MERKEL VE MACRON BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün Cenevre'de düzenlenecek basın toplantısında koronavirüsün yol açtığı ekonomik krize yönelik alınması gereken ortak önlemler konusunu ele alacak.

27 Avrupa Birliği ülkesi bu konu üzerinde şu ana kadar anlaşamadı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar