WHO: Her yıl 236 bin kişi boğularak ölüyor

WHO: Her yıl 236 bin kişi boğularak ölüyor
Dünya Sağlık Örgütü, boğulma vakalarının genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde görüldüğü kaydetti. Türkiye'de de son iki ayda en az 13 çocuk boğuldu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), suda boğulmanın, dünya genelinde 1 ve 24 yaş arasındakilerin ölümünün başlıca sebeplerinden biri olduğunu açıkladı. 

WHO Dünya Suda Boğulmayı Önleme Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Suda boğulma vakalarının genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde görüldüğü kaydedilen açıklamada, her yıl ortalama 236 bin kişinin suda boğularak öldüğü belirtildi.

Bianet’in haberine göre; Türkiye'de son iki ayda en az 13 çocuk göl, sulama havuzu, baraj, su birikintisi, nehir ve sulama kanallarında boğularak hayatını kaybetti.

Dünya Suda Boğulmayı Önleme Günü dolayısıyla WHO yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ortalama 236 bin kişinin suda boğularak öldüğünü bildirdi.

Suda boğulma vakalarının genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde görüldüğü kaydedilirken, bu ölümlerin çoğunlukla yıkanma, ev ihtiyaçları için su doldurma, deniz taşımacılığı ve balıkçılık gibi günlük faaliyetler sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Öte yandan bazı bölgelerde olağanüstü hava olayları ve Asya bölgesindeki Muson yağmurlarının da boğularak ölme sebeplerinden olduğu vurgulandı.

Açıklamada, boğulmaların önlenmesi için çocuklara ilkokuldan itibaren basit yüzme dersleri verilmesi ve deniz taşımacılığında can yeleği ile kurtarma botu kullanımı tatbikatı yapılması gibi tavsiyeler yer aldı.

Öne Çıkanlar