Woody Allen, New York ve kafası karışık insanlar

Woody Allen, New York ve kafası karışık insanlar
Taciz iddiası nedeniyle ağır darbeler alan Woody Allen, ABD'de gösterime girmeyecek filmi 'New York'ta Yağmurlu Bir Gün'le vizyonda.

Bu hafta inemalarda 3'ü yerli 7 film vizyona girdi. Filmler arasında ünlü yönetmen Woody Allen'ın yeni filmi New York'ta Yağmurlu Bir Gün ve Çin sinemasından Wang Xiaoshuai’nin filmi Elveda oğlum öne çıkıyor.

NEW YORK'TA YAĞMURLU BİR GÜN

New York ve Woody Allen bütünleşmiş iki isim. Allen, yine zengin oyuncu kadrosuyla gülümseten diyaloglarıyla, sıra dışı karşılaşmalarıyla, iki güne sığan yüzyıllık maceralarıyla seyirciyi bir şehir turuna çıkarıyor. Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Rebecca Hall, Liev Schreiber, Kelly Rohrbach, Suki Waterhouse, Diego Luna ve Cherry Jones’un rol aldığı film, New York’ta baş başa geçirecekleri romantik ve güneşli bir hafta sonu planlayan genç çiftin sağanak yağış altında yaşadığı maceraları anlatıyor.
 


ELVEDA OĞLUM

Çin’in ödüllü yönetmenlerinden Wang Xiaoshuai’nin 3 saatlik filmi, kadın oyuncusu Yong Mei ile erkek oyuncusu Wang Jingchun’a Berlin’de ödül getirdi. 80’lerde başlayan ve 40 yıla yayılan dokunaklı bir hikaye.  Mutlu hayatınız bir anda değişiverir. O hayattan kaçarsınız. Alışkanlıklar bir hastalık gibi hücrelerinize yapışır.Bazen, şimdi veya en azından sonunda iyi bir şey olacak dersiniz, ama olmaz. Birinin sizi zamanla seveceğini düşünürsünüz, ama sevmez. Olanların yetersizliği ve olmayanların çaresizliğiyle sarmaş dolaş bir hale gelen Yaoyun ve Liyun’un oğullarını kaybetmesi, başka bir şehre taşınması, bir evlat edinmesi ve hayal kırıklıkları ile hatıralarla dolu yaşam öyküsünde hüzün ve haz aynı anda perdede.
 


ABIGAIL: SINIRLARIN ÖTESİNDE

Distopik bir evrende geçen fantastik bir hikaye... Sınırları, salgın bir hastalık nedeniyle kapatılan bir ülke... Babasının hastalık bulaştı diye yetkililer tarafından götürüldüğüne sadece 6 yaşındayken şahit olan Abby... Bu minvalde girizgah yapan hikaye ileride fantastik bir boyuta evriliyor. Aleksandr Boguslavskiy’in yönettiği filmde Tinatin Dalakishvili, Eddie Marsan, Rinal Mukhametov gibi isimler rol alıyor.


MİRCİN

Yönetmenliğini Ahmet Yaşar Gümüş'ün yaptığı filmde Korkut Çözer, Elif Kartal, Hande Sipal gibi isimler oynuyor. Uzak durmaları gereken bir olayın peşine düşen bir grup arkadaş, bulaşmamaları gereken bir olaya dahil olduklarında kendilerini büyük bir kovalamacanın içinde bulur. Bilmedikleri şey ise Karaköy'ün karanlık sokaklarından Beykoz'un ormanlarına uzanan bu kovalamacada yalnız olmadıklarıdır. Kendilerini korkunç olayların içinde bulan gençler, en etkili büyülülerden olan İspanyol büyüsü ile lanetlenmiştir.
 


MASAL ŞATOSU-SİHİRLİ EVREN

Burak Kuka'nın yönettiği Masal Şatosu - Sihirli Davet, ağabeyi ve arkadaşlarıyla güzel bir yaz tatili geçirmekte olan 11 yaşındaki Neşe'nin, masal alemine açılan bir kapıyı keşfetmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. Ecrin Su Çoban, Berk Coşkun, Ayça Tilki ve Candeniz Göçer oyuncu kadrosunda.
 


KEDİLER

Animasyon türündeki Kediler, efsanevi kedi cennetini bulmak için evden kaçan oğlunun peşine düşen Blanket adındaki bir kedinin maceralarını konu ediyor. Gary Wang yönetmen koltuğunda.
 


İBLİS ESİR-İ BEDEN

Hira Evren Işık'ın yönettiği İblis Esir-i Beden, astral seyahat ritüellerini denemek için yola çıkan dört arkadaşın hikâyesini anlatıyor. Araf Mehmet Geçgel, Esin Kaya, Elif Erkanlı, Emre Bulut ve Mualla Şahin oyuncu kadrosunda.
 

 

Öne Çıkanlar