WSJ: Prens Muhammed, Erdoğan'dan Kaşıkçı cinayetine bir daha değinmeyeceğine dair söz istedi

WSJ: Prens Muhammed, Erdoğan'dan Kaşıkçı cinayetine bir daha değinmeyeceğine dair söz istedi
Katar'ın iki ülke arasında arabulucu olduğunu aktaran WSJ gazetesi, 'Erdoğan yeni ekonomik cankurtaranlar arayışında, ziyaret jeopolitik olmaktan çok parayla ilgili' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yakın dönemde bazı ekonomik anlaşmalara imza atmak için Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a ziyarette bulunmuştu. 

Erdoğan'ın bu kez de Suudi Arabistan'la görüşmek istediği bildiriliyor. 

Muhtemel görüşme için, daha önce, Katar yönetiminin Suudi Arabistan ile Türkiye arasında arabuluculuk yaptığını aktaran Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, "Katar’ın Suudi Arabistan ve Türkiye’yi bir araya getirme çabalarını yakından bilen kişiler, daha önce görüşmesi hayal bile edilemeyen Selman ve Erdoğan’ın görüşmesi için uğraştığını söyledi. Bu durum da bölgeyi yıllarca bölen gerilimde bir çözüme ulaşılabileceğinin sinyali oldu" yorumunu yapmıştı. 

'ZİYARET, JEOPOLİTİKTEN ÇOK PARAYLA İLGİLİ'

Gazetede Türkiye'nin Suudi Arabistan'la görüşme istediğine yeni bir analiz daha yayınlandı. Erdoğan'ın gerçekleştirmek istediği ziyaretin Riyad tarafından henüz resmen teyit edilmediğine dikkat çeken haberde, Prens Muhammed'in Erdoğan'dan "Kaşıkçı cinayetine bir daha hiç değinmeyeceğine dair söz istediğini" öne sürüldü. Haberde, Erdoğan'ın ise ziyareti 'jeopolitikten çok parayla ilgili gördüğü' yorumu yapıldı. 

'GİRİŞİMLER BAŞARISIZ'

İlgili çabalar hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar ise Erdoğan ile Prens Muhammed'in birkaç haftadır bir görüşme ayarlamaya çalıştığını ancak Erdoğan'ın geçen ayki ziyareti sırasında Katarlı yetkililerin iki lideri biraraya getirme girişimlerinin başarısız olduğu aktarıldı.

'TÜRK MALLARINA UYGULANAN BOYKOT SONA EREBİLİR'

"Erdoğan açısından buradaki aritmetik jeopolitikten çok parayla ilgili olabilir. Türkiye bir döviz krizinin pençesindeyken, Erdoğan bir süredir yeni ekonomik cankurtaranlar arayışında" denilen haberde "Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Ankara'yı ziyaret etmesinden sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nden yetkililer milyarlarca dolarlık yatırım sözü verdi. Riyad'la görüşmeler de Suudi Arabistan'ın Türk mallarına yaklaşık bir yıldır uyguladığı gayrı resmi boykotu sonlandırabilir" ifadeleri kullanıldı.

Bölgedeki yetkililerin söylediğine dayandırılan ifadelere göre, "Prens Muhammed de, Erdoğan'dan Kaşıkçı'nın ölümüne bir daha asla değinmeyeceğine ve Türk medyasının da bu konuyu irdelemeye son vereceğine dair söz istiyor" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar