WWF-Türkiye'den orman yangınlarına helikopter desteği

WWF-Türkiye'den orman yangınlarına helikopter desteği
Doğal Hayatı Koruma Vakfı, yüksek kapasiteli bir yangın söndürme helikopterinin Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği izin doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve özel sektör kuruluşlarının katkılarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek olacak yüksek kapasiteli bir yangın söndürme helikopterinin Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

WWF-Türkiye’den yapılan açıklamada, Türkiye’de birçok noktada başlayan orman yangınlarının bir kısmının halen sürdüğü belirtildi. Yangınlarla mücadelede yaşamını kaybedenlerin ve tüm canların acısının derinden hissedildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sahada alevlerle cesaret ve özveriyle mücadele eden tüm görevli ve gönüllülere şükranlarımızı sunuyoruz. Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlarımızın desteği ile tarihimizin en büyük yangın felaketine karşı yapılan büyük seferberliğe biz de dayanışmayla katkı sağlamak istiyoruz.

'YÜKSEK SÖNDÜRME KAPASİTELİ HELİKOPTER ÜLKEMİZE GETİRİLDİ'

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vakfımıza verdiği izin doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve özel sektör kurumlarının destekleriyle yangın söndürme çalışmalarına destek olacak yüksek kapasiteli bir yangın söndürme helikopteri, ülkemize getirildi. Helikopterin, bugün akşam saatlerinde Dalaman’a varması bekleniyor.

Yangınlara acil müdahale prensipleri gereği, kurtarma ve koruma çalışmalarını aksatmamak adına yangınlar bitmeden yangının içindeki yaban hayvanlarına müdahale edilemiyor. Bu süreçte bizler, canlarımızın yaralarını sarmak için çalışan yerel paydaşlarımızla koordinasyon içerisindeyiz. Desteğinizle yangının etkilerine maruz kalan hayvanların ilk müdahalesi için gereken medikal malzeme, soğuk kompres ve nakil kutularını hızla temin ettik ve sahalara iletiyoruz. Sahalardan gelen talepler doğrultusunda malzeme temin etmeye devam edeceğiz. Bizler birlikte güçlüyüz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar