Yağ fiyatlarında yüzde 15 düşüş bekleniyor

Yağ fiyatlarında yüzde 15 düşüş bekleniyor
Uluslararası piyasada ham ayçiçek yağına talep yetersizliğinden dolayı fiyatlarda hızlı bir düşüş yaşanıyor. İndirimin rafa yansıması bekleniyor.

Uluslararası piyasada tonu 800 dolar olan pandemi ile birlikte 2150 dolara yükselen ham ayçiçek yağ fiyatı son haftalarda ciddi bir düşüş trendine girdi.

Dünya gazetesinden Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre uluslararası piyasada tonu 2150 dolardan 1500 dolara geriledi.

Uluslararası piyasada fiyatların yüzde 30 gerilediğini kaydeden sektör temsilcileri, yeni fiyatlarla yapılan kontratların işlenip, pazara sunulmasıyla ayçiçek yağında fiyat düşüşünün rafl ara da yansıması beklediklerini kaydettiler. Sektör temsilcileri şu an rafl arda 180 ile 200 lira arasında yer alan 5 litrelik ayçiçek yağının 155-160 lira bandına inmesi öngörüyorlar.

Ayçiçeği yağ fiyatlarının uluslararası pazarda gerilemeye başladığını aktaran Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, uluslararası piyasada yüzde 30 düştüğünü ve iç piyasada fiyatların düşmeye başladığını söyledi. İç piyasada yansımayan fiyatlarla beraber yüzde 15 civarında bir düşüş beklendiğini ifade eden Angı, "Yeni hasat da fiyat düşüşünde etkili olacak" dedi.

Öne Çıkanlar